Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

DARVAK TÁNCA

Daru szoborcsoport HortobágyDaru szoborcsoport Hortobágy a térképen

Kihagyhatatlan 2022. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. november 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Szent Dömötör napi behajtási ünnephez csatlakozva október 22-én idén is megrendezte a Hortobágyi Nemzeti Park a Darufesztivált. Legfontosabb elemének mondhatjuk, hogy Daruszobrot, egy több madárból álló szoborcsoportot avattak a nemzeti park látogatóközpontja előtt, Győrfi Sándor Kossuth-díjas karcagi szobrász és alkotótárs fia művét. Talán még most, 2-3 hét múltán is ez az ország legújabb köztéri szobra.
Nagyon megkapó alkotás a felszálló, táncoló és ezt figyelő darvakról. Különösen mert mi nagyon szeretjük ezeket a szép nagy madarakat, most is láttunk szerencsére sokat a gyülekező helyükön.
A szoborcsoport, ha megfelelő ez esetben az elnevezés, logikusan kapta elhelyezését Hortobágy település központjában a Látogatóközpont bejárata előtt, ám mégsem szerencsés, mert ha üres is a térség, nincsenek ott bóklászó látogatók, akkor is úgymond zajos a kép, túl sok látványelem tolakszik a szemünk elé, a darvak köré. Így viszont ösztönösen közelebb mennek a nézők a bronzmadarakhoz, kedvük támad meg is simogatni őket, mert annyira kedvesek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (5)
Daru szoborcsoport Hortobágy - EgyébDaru szoborcsoport Hortobágy - EgyébDaru szoborcsoport Hortobágy - EgyébDaru szoborcsoport Hortobágy - EgyébDaru szoborcsoport Hortobágy - Egyéb

Daru szoborcsoport további értékelései

2023.07.27a párjával
Érdekes
Nagyon ötletes, hogy ez a madárcsoport egyáltalán van, és hogy éppen itt van, a körforgalom mellett. A darvak, mint fogalom, Magyarországon a Hortobágyhoz tartoznak, hihetetlen csapatokban érkeznek, és nagyon hangosak olykor, de pont ezért (is) lenyűgöző az átmeneti jelenlétük. Most élő madár nem...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kamilla Balmazújváros - Tavaszi Basic Kamilla
Tavaszi Basic Kamilla
2024.06.21-ig
Hotel Kamilla Balmazújváros
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
69.600 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval