A község határában áll két fából faragott szobor: egyik végén a férfi, másik végén a nő, ölükben címerrel, melyen Iklad felirat és egy szőlőfürt látható.
Hogy Ikladon motoszkáltam nemrég, felfigyeltem a település két végén található szoborpárra, remélem, nem sértem meg őket, mert talán párról van szó, szóval a település Aszód felé eső vége felé is van egy faszobor, abszolút női jelleg, pajzsán szőlő, meg a másik irányban is, ott viszont egy férfi áll, talán szőlősgazda, Szóval, pajzs, évszám, nyilván a település korát jelöli, meg hát a szőlőre, borra utal.
Senkiházi tájékozatlan vagyok, életemben nem hallottam az ikladi borról, de hát ez legyen az én hibám. A faragó szobrász feltehetően Koltai Demeter, ahogy kibogarásztam, bár ezekről a szobrokról máshol nem olvastam. Koltai farag szobrokat, a honlapján remek munkák vannak, hát ezek meg. . . szóval az a nő. . . de vagy szépet mondjunk, vagy semmit. Őrületes mennyiségű faszobor van már az országban, a legtöbbje reped, korhad, ez itt még az érés stációjában van.