Érdekes
2026. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. október 2.Ajánlom a helyet másoknak is!
Honnan a manóból olyan ismerős? De miért gondolom, hogy én ezt láttam? Mert olyan tipikus Na most. Az ittjartamon nincs fent, de akár fel is tehetnénk, van ugyebár a szegedi Szent István szobor a Széchenyi téren, meg van ez a Szent István Kapuváron, duóban Gizellával, aztán kiderül, hogy a kettő ugyanaz. Miért ragadt meg, mi a sajátossága? Hát ez bazinagy lebernyeg, sátorlap, ami az uralkodót körbeveszi. Honnan gondolhatta a művész, Kligl Sándor, hogy István sátorlapban pöffeszkedik? Hát azért, mert úgy néz ki az érméken, az az alaphabitusa, kis fej, korona, alatta meg ez a nagy kiszélesedés. Szóval, a művész megalkotta ezt a Gizellát és Istvánt Szegedre 1996-ben, aztán Kapuvárra is ideszobrotta 2000-ben. Egyébként a lebernyegtől függetlenül István nagyon jó arc, Gizella meg egy jó csaj, inkább hajaz egy 20. századi színésznőre, mint egy lompos középkori királynéra. Aztán van minden kellék, országalma, jogar, pallos, ahogy kell. Meg a kamukorona, amiről Szent István még nem is tudhatott. A helyiek nagyon szeretik a szobrot, idejárnak augusztus 20-án ünnepelni.
64.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől választható ellátással
113.400 Ft / 2 fő / 2 éjtől bőv. félpanzióval
Apartman Hotel Bük, Bükfürd?
62.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel