Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kecskemét egyik legjobb étterme

Bagatell Étterem KecskemétBagatell Étterem Kecskemét a térképen

Kiváló 2022. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. március 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Bagatellt két séf, Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor hívták életre a kétezres évek első évtizedének végén Kecskemét szívében, s az azóta eltelt idő azt látszik igazolni, hogy két dudás is megférhet egy csárdában.
A falon berámázott fotók az étterem életéből és jól sikerült, látványos fogásokról. Élő virág, só és borsdaráló a fehér abrosszal megterített asztalon. Egyik falon polc, rajta fűszeres olajok, és ecetek. A két szárnyú beltér egyik végében fekete tábla a napi ajánlattal. Az egyik falat a két séf-tulajdonos, által elnyert oklevelek fedik. Fogyasztható könnyűzene szól, megfelelő hangerővel. Ügyes térkialakítás, laminált padló, barna terítők, szolid, otthonos, feszengésmentes elegancia uralja a helyet.
A honlapon és a Facebook-oldalon megnyerő sorok: A szakácsok személyesen vásárolják az alapanyagot, így mindig friss és aktuális, szezonnak vagy napszaknak megfelelő ételeket készíthetnek () Azt is megtudhatjuk, hogy szeretnének a magyar konyha modernizálásában, frissítésében, megújításában és a meglévő értékeink megőrzésében részt venni, maradandót alkotni.
Az ars poetica-nak megfelelően a konyha a magyar gasztronómia hagyományaira épít, a zömmel bevált ízharmóniákat az átlagnál igényesebben interpretálja, úgy, hogy ötvözi a modern technológiákat a hagyományosakkal. Kínálnak többek között szarvasgulyást dödöllével, Ebly-búza rizottót cukkinivel, vargányával, grillezett Manouri sajttal, lazacot chilis királyrákkal, pirított zöldségekkel, wasabi-velouté-val, almás kókusz-rollt madártejjel, eperhabbal.

A 30 tételes borlap zömét a vezető magyar pincészetek boraiból válogatták össze. A borok elsöprő többségét adják decire is. A jobbacska nagyipari sörök mellett tartanak két minőségi magyar kézműves tételt is a Horizont főzdétől. A tömények többsége átlag feletti szintet képvisel. Maran kávét kínálnak. A nagyipari multi-üdítők mellett tartanak házi bio-szörpöket is.
A kiszolgálás kiváló: kedves, udvarias, motivált, szakszerű.
A Bagatell étterem minden látogatásunk alkalommal átlag feletti szintet nyújtott, elégedetten is távoztunk, ugyanakkor egy-két kisebb hiba valahogy mindig becsúszott. Legutóbb a kakukkfüves málnaleves selymes volt, kicsattanó, friss, természetes málnaíz uralta. A libamáj, gyömbér, alma elnevezésű kompozíciót szépen tálalták, a máj sósabbra sikeredett az optimálisnál, állagra sem volt tökéletes, az alma nyerses. A fogás összességében élvezhető, de nem teljesen meggyőző az összhatás, jobbra számítottunk. A zöldcitromos panna cotta viszont íz, állag és esztétika szempontjából egyaránt remek zárást biztosított.
A menetrendszerűen befutó apróbb bakikkal együtt a Bagatell megmarad a kedvenceim között, ahová két-háromévente visszatérek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (9)
Bagatell Étterem Kecskemét - EgyébBagatell Étterem Kecskemét - EgyébBagatell Étterem Kecskemét - EgyébBagatell Étterem Kecskemét - EgyébBagatell Étterem Kecskemét - EgyébBagatell Étterem Kecskemét - EgyébBagatell Étterem Kecskemét - Étel/italBagatell Étterem Kecskemét - Külső képBagatell Étterem Kecskemét - Belső

Bagatell Étterem további értékelései

2022.01.15a párjával
Kiváló
A párommal voltunk Kecskeméten és gondoltuk,kipróbálunk egy számunkra új éttermet,mert megérdemeljük.A sok mindennapi lótás-futás után a Bagatell étteremre esett a választás. Egy finom ebédet fogyasztottunk el ebbe a kellemes hangulatú étteremben.Ahogy beléptünk megcsapta a fülünket egy kellemes...
2018.09.12barátokkal
Kiváló
Kecskemét legjobb étterme! Kisebb társasággal jártunk itt augusztusban, mindannyian mást-mást választottunk az étlapról, és már küllemében is megsüvegeltük az elénk helyezett ételeket :-).........hát még amikor megkóstoltuk. :-) Csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni a helyről. Tetszett a...
2017.06.30a párjával
Mert itt alkotnak Kecskeméti és Faragó Mesterek (utóbbi világbajnok volt zöldség-gyümölcs szobrászatban). Most inkább őket méltatnám, mint a helyet, mert nem szeretem a számomra kényelmetlen benti székeket. Nem szeretjük a hangos és néha nagy járműforgalmat a teraszon. Nem szerettük a...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Három Gúnár Kecskemét - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.28-ig
Hotel Három Gúnár Kecskemét
28.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval