Kiváló
2025. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2025. november 5.Ajánlom a helyet másoknak is!
Hangulatos piaci bisztró. A ráknroll mottó ötletes szójáték, kár, hogy nem használták ki a benne rejlő potenciált teljesen, be lehetne venni a választékban mindenféle rákos tekercset (roll-t), a wraptól a tavaszi és a nyári tekercsekig. A bárpultot integráló rész szűk, de szépen kialakított, a vendégek az utcán vagy a piaccsarnokban elhelyezett asztalok mellé telepedhetnek le.
Rákokra alapozó, távolkeleti ihletésű konyhát visznek, az étlap dicséretes rövid és áttekinthető, minden frissen készül.
A séf Gyurik Norbert, aki Németországban szerzett tapasztalatot, de dolgozott a jónevű Vágódeszkában is.
A két olasz habzó és ötféle csendes bort kínálnak. Valamennyi bort decire is kimérik. Csapon Peronit és Floris Kriek-et tartanak, van két nullás sörük is. A töményitalaik a standardok közé tartoznak. Készítenek limonádékat, ginkoktélt és Aperol spritz-et.
A kiszolgálás kedves, udvarias. Bor témában van tér a fejlődésre, az ifjú hölgy nem tudta megmondani, hogy az itallapon egyébként érthetetlen módon mindössze balatoniként feltüntetett Sauvignon blanc-nak ki a termelője, pedig ott áll a hátcímkén. Egy olyan helyen, mely a bort a nevébe emeli, elvárható, hogy egy ilyen banális kérdésre választ kapjunk, különösen, ha a borválaszték mindössze hét tételes.
A pho leves ízletes, harmonikus, külön kiemelendő a jó állagú, jó ízű marhahús, mely meghaladja a legtöbb pho-bár produkciójának szintjét.
Dilemmáztunk, hogy fehérboros kagylót kérjünk-e vagy rizstészta-gombócot garnélával töltve, mangós ponzuval, a tulajdonos a kagylót javasolta, azt is vállalva, hogy ha nem az elvárt ízvilágot kapjuk, akkor vendégei vagyunk bármelyik fogásról is legyen szó. Nem éltünk a rendkívül gáláns ajánlattal, de tény, hogy héjas kagylóra számítottunk. A lé sótlan volt, még az átlagnál kevesebb sót használó asztaltársam szerint is. Összességében nem volt ez rossz produkció, de nem érte el a másik két fogás színvonalát. A sótlanságot lehetett orvosolni, ellentétben a fősodratú helyeken sokkal jellemzőbb elsózottsággal.
A salátamixszel, savanyított zöldségekkel, babcsírával, pack choi-jal, mangós dresszinggel, mogyoróval és kellő mennyiségű zöld korianderrel készült garnélás umami szendvics meggyőző volt, ízletes és szépen tálalt.
4,5 pont az összélmény, amit felfele kerekítek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Népszerű szállások a környéken
Aranyhomok Hotel Kecskemét
323.000 Ft / 2 fő / 3 éjtől választható ellátással
46.545 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont
134.700 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval