Még nincs helyezése városi Egyéb látványosság közül
A helyi legenda szerint a gróf Cziráky József nem nemesi származása ellenére vette feleségül Barkóczy Borbálát, aki hálája és vallásossága jeléül emeltette 1731-ben a kenyeri Kálváriát. A műemlék egy alig kiemelkedő, mesterséges dombon áll, ahol a feszületet és a szobrokat egy jellegzetes, vakolt, kör alakú téglafal veszi körül.
Kenyeri szélén már messziről látszik, hát talán itt nem volt egy domb, hogy oda, így ide a lapályra pakoltak egy kálváriát. Kis mesterséges magaslattal. Ne én legyek, ha nem nézem meg alaposan, érdekes régen nem gondozta ezt emberkéz, persze a patina az meg így patina. Természetes kopás?
Állítólag többször próbálták a figurákat befesteni, de csak kopott, kopott tovább a mészkő. Az együttes kétféle alkotástípusból áll, Krisztus meg a latrok kétdimenziósak, Mária, Mária Magdolna, meg nyilván Szent János evangélista meg háromdimenziós, de mint egy olvadozó fagylalt, úgy kopik. Az arcvonások már eltűntek, a végtagok vége is, csak a mozdulat fájdalma maradt talán. A laposan lógó szerencsétlenek sem jártak jobban, elmosódtak nos, talán minden a világon egyszer így tűnik, mosódik el