Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Végül is ez az?

Festetics-kastély KeszthelyFestetics-kastély Keszthely a térképen

Kihagyhatatlan 2022. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Gondolkodtam rajta, hogy ez a meghatározás mit jelent? Szóval, magát a kastélyt kívülről, kerttel, vagy a benne lévő kiállítást? Kissé kuszálódnak a dolgok, Keszthelyen jelenleg kétféle múzeum-sorozat van, az egyik 7 múzeumból áll, az a belvárosi múzeumok. A másik (Helikon) 6 különálló múzeum, ebből az egyik az Amazon házban lévő főúri utazás, a másik a kastélyban lévő Főúri enteriőr, a harmadik az istállóban lévő hintómúzeum, majd a területen kívüli kisvonat, majd az ugyanabban a házban lévő vadászati, majd végül a pálmaház a kert szélén... itt a lapon kissé összefolynak dolgok. Szóval, tekintsük úgy, hogy ez itt most a kastély belülről (régebben más is volt itt). Tehát, ha csak ezt nézzük, akkor a bejárat a kastély közepén van, innen lehet leginkább a bejárattól balra eső szárnyat végigjárni, a másik szárny elzárt terület. Sok helyen csodaszép, érdekes sorsuk van a kastélyoknak, az utóbbi időben elég sok kastélyt, kúriát látogattam meg, majd'mindegyiknek ugyanaz a sorsa, valaha főúri lakások és helyiségek, háború, hadikórház, németek lelakták, oroszok lelakták, magyarok lelakták, a szocializmus lelakta, a k9rnyék népe széthordott mindent, a TSZ lelakta, minden pusztult, omlott, romlott, zabolátlan gyerekek intézeti voltak és szociális otthonok, egy szál semmi nem volt az eredetiből már, és most mégis egy egész sor kastély az eredetinek viszonylag megfelelő berendezéssel büszkélkedhet, tele könyvtárakkal, festményekkel, szőnyegekkel, falikárpittal, függönyökkel... ööö...szép. Akárki varázsolta elő, alkotta ezt a sokmindent a semmiből, szép dolog! Bizony. Ez a kastély is egy legendás történet, a dúsgazdag magyar nemesi család lenyomata. Jó dolog végigsétálni, megcsodálni a tárgyi emlékeket, vagy azok másolatait. Gyönyörű az épület, a park, meg a fennmaradás is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (60)
Festetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - BelsőFestetics-kastély Keszthely - Belső

Festetics-kastély további értékelései

2023.11.25a párjával
Kihagyhatatlan
Keszthelyen a Festetics kastélyt és annak parkját nem szabad kihagyni. Most 2 kiállítást és a kastélyparkot néztük meg. Jó, hogy lehet csak 1-2 választott kiállításra is jegyet vásárolni, mert az ember nem mindig tervez egy egész napot Keszthelyen tölteni. A kastély szépen felújított...
2023.10.02családjával
Kihagyhatatlan
Az egyik legszebb magyarországi kastély, ide minden évben ellátogatunk, kívülről-belülről varázslatos, nagyon jó a kávézó is az udvarában.
2023.09.12a párjával
Kihagyhatatlan
Keszthelyen mindig történik valami, így most is jókor voltunk itt. A kastélyparkban veterán autó kiállítás volt, verklifesztivál és fellépő együttesek szórakoztattaák a közönséget szeptember első hétvégéjén. Nagyszerű volt e gyönyörű helyszínen!
Népszerű szállások a környéken
Nussbaum Panzió Keszthely - Napi árak teljes előrefizetéssel
Napi árak teljes előrefizetéssel
2024.09.01-ig
Nussbaum Panzió Keszthely
19.800 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények
Wellness élmények
2024.11.02-ig
Ensana Thermal Sárvár
42.000 Ft / 2 fő / éj-től bőv. félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval