Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy magyar főúri család emlékezete

Festetics-kastély KeszthelyFestetics-kastély Keszthely a térképen

Kihagyhatatlan 2022. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. április 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Alsópáhokról hazafelé jöttünk el ide a kastélyba. A bejárat közelében találtunk parkolóhelyet, igaz, kizárólag fizetős övezetben, illetve az utcai leparkolás után láttuk, hogy van még egy nagyobb körbekerített, szintén fizetős parkoló is a kastélylátogatók számára, amire idényben valószínűleg szükség is van.
Az egyik legnépszerűbb kastélyunk az országban, nagyon szép a parkja is, bár még csak most kezdtek bezöldülni, virágozni a növények. Sajnos szeles, esős időt fogtunk ki, így a parkban nem sokat időztünk. A fő kastélyépületen kívül a melléképületekben még további kiállítások találhatóak. Lehet minden - 6 - kiállításra érvényes kombinált jegyet is vásárolni, vagy ha csak a kastélyt akarjuk megnézni, amellé még jár "ajándékba" plusz egy választott kiállítás. Az impozáns kastélyt 1745-ben kezdték el építeni, majd jelenlegi formáját 1887-re érte el, miközben 200 évig állt a Festetics-család tulajdonában.
A kastélyparkban látható még a hintókiállítás (egykori kocsiház), a pálmaház és a madárpark, a vadászati kiállítás és a modellvasút kiállítás. Az Amazon ház látógatóközpontban a főúri utazások kiállítás tekinthető meg.
Ha valaki mindent végig szeretne nézni alaposan, ez gyakorlatilag egy több órás, fél napos programot jelent.
A kastélyban számtalan korhűen berendezett szobát jártunk végig, melyek csúcspontja a Helikon Könyvtár volt. Ma is meglepő, hogy a 18-19. századi nemesek milyen pompában éltek. A könyvtár nemcsak szép, de jelentős 80ezer kötetes gyűjteménye is figyelmet érdemel. Ez hazánk egyetlen épségben maradt főúri magánkönyvtára. A könyvtár mellett a bálterem is nagyon csinos.
Ha valaki szereti a romantikus környezetet, esküvőt is lehet itt rendezni az északi szárnyban található rendezvényközpontban.
Az egyik teremben interaktív játékkal tesztelhettük a nemesi címerekben való jártasságunkat.
A családi belépő 5800 Ft-ba került (kastély + 1) 4 főre.
A fotózáshoz +1500 Ft-os fotójegyet kellett váltani.
A bejárat előtt Gróf Festetics György szobra fogadja a látogatókat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (42)
Festetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - EgyébFestetics-kastély Keszthely - Egyéb

Festetics-kastély további értékelései

2023.11.25a párjával
Kihagyhatatlan
Keszthelyen a Festetics kastélyt és annak parkját nem szabad kihagyni. Most 2 kiállítást és a kastélyparkot néztük meg. Jó, hogy lehet csak 1-2 választott kiállításra is jegyet vásárolni, mert az ember nem mindig tervez egy egész napot Keszthelyen tölteni. A kastély szépen felújított...
2023.10.02családjával
Kihagyhatatlan
Az egyik legszebb magyarországi kastély, ide minden évben ellátogatunk, kívülről-belülről varázslatos, nagyon jó a kávézó is az udvarában.
2023.09.12a párjával
Kihagyhatatlan
Keszthelyen mindig történik valami, így most is jókor voltunk itt. A kastélyparkban veterán autó kiállítás volt, verklifesztivál és fellépő együttesek szórakoztattaák a közönséget szeptember első hétvégéjén. Nagyszerű volt e gyönyörű helyszínen!
Népszerű szállások a környéken
Monarchia Vendégház Keszthely - Legjobb ár önellátással
Legjobb ár önellátással
2025.05.01-ig
Monarchia Vendégház Keszthely
60.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval