Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A lótenyésztés fellegvára

Kiskastély, Magyar Királyi Lovarda KisbérKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér a térképen

Érdekes 2022. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Vannak kiemelt, érdekes helyek a magyar lótenyésztésben, Bábolnától Szilvásváradig sokféle nyomát lelhetjük ennek. Kisbér... hát, persze, "a Kisbér"... nem csak a város neve, de a csodalóé is, az egyetlen magyar tenyésztésű ló, amelyik megnyerte az epsoni derbyt. Nagy kultusza van itt ennek. Ha már ilyen híres, hát királyi is minden, Kisbéren még a műemlék-lovarda is. Rendbehozták ezt is az EU pénzéből, elől meg rá van írva, hogy magánterület, belépni tilos... annyira magyar, és annyira jellemző. Persze, azért engem nem olyan fából faragtak, szóval bementem. Gyerekek lovardája jelenleg, ők tanulnak ott néhány bánatos lovacskán, én is egy kicsit tiprdtam még ott aztán elmentem. Megnézni azért meg lehet, érdemes, a történelem, de különösen a magyar lótenyésztés helyszíne, része.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (9)
Kiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - Külső képKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - EgyébKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - EgyébKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - Külső képKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - Külső képKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - BelsőKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - BelsőKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - BelsőKiskastély, Magyar Királyi Lovarda Kisbér - Egyéb

Kiskastély, Magyar Királyi Lovarda további értékelései

2023.06.14a párjával
Érdekes
Az egykor jól működő lótenyésztés fellegvára volt itt. Most 3 épület van felújítva és használatban, a többi elég rossz állapotban. Az angolparkból is csak kevés látható, de egyszer ezt is látni kell.
Népszerű szállások a környéken
Ferrata Vendégház Csesznek - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2024.10.28-ig
Ferrata Vendégház Csesznek
42.250 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval