Kis zűrzavarista ez meg az

Aradi 13. KisgyőrAradi 13. Kisgyőr a térképen

Átlagos 2025. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. június 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nos, hogy itt mi dominál meg mi nem... szóval a kollegina azt írja, hogy itt van az aradi 13 hős mártír vezér emlékműve, aztán meg itt vigyáz rájuk a turul. Máshol ez az összeállítás a turul emlékmű, ami helyhiányában vagy miért, nem tudom, az aradi 13 parkjába, emlékoszlopai közé került. De hogyan jön ez a dolog így össze? Sehogy. Az 1848-49 forradalom és szabadságharc jelképei között egyáltalán nem szerepelt a turul. Egy fenét. A szabadságukért, a nemzeti függetlenségükért harcoltak, nem a királyságért. A turul a királyság, a hatalom jelképe, a magyar királyi ház mitikus őse. Köze sincs a szabadsághoz. Hát, hogy itt együtt mutatkoznak... de valószínűleg nem önszántukból. Ez a kis összeállítás is Kisgyőr megszámlálhatatlan fafaragás-gyűjteményét gazdagítja.
Fényképek (3)
Aradi 13. Kisgyőr - Külső képAradi 13. Kisgyőr - EgyébAradi 13. Kisgyőr - Külső kép

Aradi 13. további értékelései

2025.04.04a párjával
A csodásan faragott fejfákat az Aradi 13 vértanú nevével vigyázza a turul madár. Sírkeresztek és emlékoszlopokkal tarkított ez a domboldal, mind gyönyörűen kifaragva. Kis víz csordogálása emlékeztet az élet folytonosságára, hogy őket sose felejtjük!
Bástya Konferencia és Wellness Hotel Miskolctapolca - Október 23.
Bástya Konferencia és Wellness Hotel Miskolctapolca
Hotel Eger Park - Kedvezményes ajánlat