Más és más állapotban

Hiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - BorjádHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád a térképen

Átlagos 2025. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. június 24.
Tengelic környéke érdekes hely, minimum 8 kastély vagy kúria található a vidéken, egymáshoz képest elég eltérő állapotban. Ami most láttok, az is egyfajta állapot. A Hiemer-Jeszenszky kastélyhoz jól vezet a GPS, jó helyen van a térképen, csak egyszerűen nem hiszed el, hogy ott van. Mindenféle elgazosodott utakon át eljutottam ide, a gépi szó azt mondta, hogy megérkezett, én meg csak mafláztam a környéken, hogy jó, jó, de hol van? Elmentem jobbra az úton, balra is, semmi. Kiderült, hogy de ott van, ahol mondta, csak nem látszik. Be kell érte menni a sűrűbe és így néz ki, ezt maradt belőle. Különféle weblapokon különféle állapotban van, meg a környezete is más és más módon van benőve, de mostanra visszanyerte a dzsungel. Erről nem a kastély tehet. De ennek vége, nincs vele már mit csinálni, menthetetlen. Hiemer székesfehérvári kereskedő benősült a Gindly családba, ahogy mások is tették, a kastélyoknak a környéken sokféle variációban maradt fenn a neve az utókorra. Aztán meg néha kihalnak a régi családok és a régi kastélyok is.
Fényképek (16)
Hiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - BelsőHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - BelsőHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - BelsőHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - BelsőHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - BelsőHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - BelsőHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - BelsőHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Külső képHiemer-Jeszenszky kastély Kölesd - Borjád - Belső
Erzsébet Nagy Szálloda Paks - Senior ajánlat
Erzsébet Nagy Szálloda Paks