Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodás helyen remek vacsora

Káli Art Inn étterme KöveskálKáli Art Inn étterme Köveskál a térképen

Kiváló 2023. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. december 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Káli Art Inn Köveskál lenyűgöző, osztályon felüli szálláshelye. (Fogalmam nincs, hogy hivatalosan az e a saját véleményemet fogalmaztam meg ) Éttermük is van, ahová örömmel látnak kívülről betérőket is. 4 fogásos vacsorát adnak, ami 16000 forintba kerül, ehhez felszolgálási díjat nem adnak a hozzá, sőt, nem került a számlára sem a vacsorához felszolgált víz, sem a csomagolás ellenértéke.
A kínált fogásokat Elek Richárd jegyzi, akiről a kedves, szolgálatkész, udvarias pincér csak annyit mond, hogy a legendás Fausto-ban dolgozott korábban, de világhálós kutakodással megtudhatjuk, hogy több más minőségorientált helyen is megfordult, így a Könyvbárban, a Haris park keretében működő Dodo-ban s a debreceni Lycium hotelben. Tény, hogy ebben a sorban a Fausto a legerősebb név.
A honlapon is hangsúlyozzák, hogy maguk válogatják össze a borválasztékot, ami első ránézésre látható. Közel félszáz tételt kínálnak, szinte kizárólag balatoni borászatok legjobb nedűi közül, csak két tokaji édes bor képez kivételt. Értelemszerűen az északi part, azon belül a Káli medence és Badacsony dominál a borlapon.
A nagyipari multisörök (Dreher, Carlsberg) mellett a legközelebb eső kézműves sörfőzdétől, a tapolcai Staritól is kínálnak sört. A tömények között izgalmasan hangzik a házipálinka, ami mellett a nagy szakmai presztízsnek örvendő györkönyi Márton főzde Magamnak főztem sorozatából tartanak körtét és kajszit.
A négyfogásos vacsora nyitányát egy fogas carpaccio képezte. A jó ízű, jó tartású vékony halszeleteket uborka tekercsekkel, retekkel és zöldfűszeres majonézzel kísérték. Otthon is kísérleteztünk különféle halaknak a gravlax technológiával rokon száraz sóágyas tartósításával, úgy ítéltük, hogy ez a fogás is így készült, csak rövidebb idő alatt. Üdítő elemnek citromot is kértem kompozícióhoz, mely ilymódon már élvezetes volt és üde. A selymes, jó ízű gesztenyekrémlevest apróra vágott almával frissítették és füstölt fürjtojást is adtak hozzá. Főételünk konfitált tarja volt, amit angol zellerrel, zelleres burgonyapürével és zeller-burgonya gratinnel szolgáltak fel. Utóbbit lehetett volna kicsit finomhangolni, a hús is elviselt még némi sót, de összességében jól sikerült tányérnak bizonyult ez is. Vacsoránkat egy furminthabnak nevezett desszert koronázta, mely egy hidegen, pohárban tálalt sabayon volt, szőlő és pirított dió betéttel. A pohárra frissen sült, szépséges mintázatú ropogós került, amire habcsókot helyeztek. Látványos és finom záróakkord.
Emlékezetes élmény volt a Káli Art Inn meghitt környezetében eltöltött bő másfél óra, visszavágyunk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (32)
Káli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - EgyébKáli Art Inn étterme Köveskál - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2024.10.06-ig
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp
26.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval