Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pazar élmény egy csodás helyen

Szarkaláb Bisztró MádSzarkaláb Bisztró Mád a térképen

Kiváló 2024. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. május 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mád egyik legjobb gasztro-célpontja. A gyönyörűen berendezett, parányi, ékszerdobozszerű, zöld növényekkel dekorált beltérben mindössze néhány asztal, a vendég figyelheti a séfet is munka közben.
Nemzetközi ihletésű, magas színvonalú, alapanyagcentrikus magyar konyhát visznek. Az étlapon hat fogás szerepel, az általam rendelteken kívül ottjártam idején, idén januárban kínáltak még napi levest, hideg hegyaljai ízelítőt, valamint paszternákkal és zöld almával társított, bőrén sült sertéshasalját. A séf Kósa Gergő, aki korábban a Gault Millau kalauz utolsó, 2017-es kiadásában az Év éttermének választott, azóta sajnos bezárt Gusteau Kulináris Élményműhelyben dolgozott.
Fogadófalatként kolozsvári szalonnát kaptam kovászos kenyérfalatkán. Egyszerű és nagyszerű kezdés. Az ételek mellé kóstolt borsor első tétele is megérkezett: egy hagyományoseljárással készült saját pezsgő, mely igazolja azok tézisét, akik szerint Tokaj a maga különleges klimatikus és talajadottságainak köszönhetően a pezsgők műfajában is csúcsokra törhet.
A kacsamájpástétom, füge, kalács névre hallgató előétellel indítottam. A pástétom ízre, állagra egyaránt megnyerőnek bizonyult, mellé tonkababos céklapürét, párolt fügét, kardamomos füge chutney-t, s negyedére redukált borból készült zselét társított a séf. Remek kompozíció, jól passzolt hozzá a pincészet 2022-es Tokaj Édes nevű bora. Mint megtudtam, a kovászos kenyér és a kiváló kalács a 2023-ban Best café díjat nyert szerencsi Halász cukrászdából érkezik.
A konfitált kacsacomb mellé tálalás előtt megpirongatott karottás burgonyapürét, borban főtt gorgonzolás körtét és blansírozott fodros kelt adnak. Egy újabb harmonikus és látványos, ízre is remek tányér. A mellé javasolt bor a pincészet egyik büszkesége, a Juharos dűlőben termett Hárslevelű volt, ami kiválóan illeszkedett az ízképhez.
A könnyed, jó ízű sütőtöktortát kardamomos tökpüré és mascapone-hab koronázta, amit cukormázas tökmaggal szórtak meg. Illő társ volt hozzá a birtok 2021-es édes Tokaji cuvée-je. Kifogástalan záróakkord.
A kiszolgálás olyan volt, mint amiről a legtöbb vendég álmodik. Maga a házigazda tette elém az ételeket és mesélt a pincészetről, étteremről és a kettő összefonódásáról, motiváltan, lelkesedéssel, felkészülten, s a különböző boros rendezvényekről már ismert, halkszavú, de magabiztos szerénységgel.
Az italválaszték lényegét a pincészet nyolc, épp forgalomban levő bora adja, az extra brut pezsgőtől a Mád apellációjú Furminton át a dűlőszelektált tételekig. A kései édes borok s az aszú sem hiányzik a választékból, melyen kívül megbeszélés alapján a trezorból is lehet kérni különleges érlelt borokat. Rendelhetünk még házi szörpöt, kávét és szódát.
Pazar élmény volt itt lenni, visszavágyom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Szarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - EgyébSzarkaláb Bisztró Mád - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Geréby Kúria Lajosmizse - Napi árak
Napi árak
2025.07.31-ig
Geréby Kúria Lajosmizse
32.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval