Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

"Szinte Angliába képzeltem magam"

Brunszvik-kastély MartonvásárBrunszvik-kastély Martonvásár a térképen

Kihagyhatatlan 2024. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. március 29.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Martonvásár fő látványossága a Brunszvik-kastély, amely a XVIII. század végén épült főként neogótikus stílusban, bár a kastély kápolnája barokk stílusú. A kastély neve összefonódott Beethoven-nel, a zenei zsenivel is, aki a Brunszvik-lányok zongoratanára volt, illetve az egyik lányhoz gyengéd szálak is fűzték. Hatalmas pompás kert veszi körbe a kastélyt, egy 70 hektáros angolkert, számos különleges fával, növénnyel, melyek közül a mocsári ciprust emelném ki, patak, mesterséges sziget is van ám itt a parkban. Nagyon romantikus az egész hangulata!
A kastély főépületében az Agrártudományi Kutatóintézet működik (nem látogatható rész), de Beethoven Emlékmúzeum és az utóbbi időben újdonságként az Agroverzum is helyet kapott, amely a látogatók részére megtekinthető, persze a parkon kívül, mert azt ajánlom a leginkább, ha valaki erre jár.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (12)
Brunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - EgyébBrunszvik-kastély Martonvásár - Egyéb

Brunszvik-kastély további értékelései

2023.10.02barátokkal
Kihagyhatatlan
Véletlen találtunk rá erre a Kastélyra, épp egy őszi rendezvényt tartottak a hétvégén. Nagyon szép zöld füves környezet, a kastély előtt van egy szökőkút is. A kinti park ingyenes, de a belső, ahol a tó is van, az fizetős. Érdemes bemenni, mert nagyon hangulatos, szép környezet fogad.
Népszerű szállások a környéken
Hanga-lak Velence - Augusztus 20.
Augusztus 20.
08.15-20.
Hanga-lak Velence
58.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval