Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elakadt a szavam

Szó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda MátrafüredSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred a térképen

Kiváló 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagy öröm, hogy egy szívemnek kedves helyen nyílt egy minden szempontból kiváló minősítésű új hely. Cukrászda, fagyizó, pékség és kávézó egy aprócska helyen a csodálatos Mátrafüred központjában, a főút mellett közvetlenül, a távolsági busz megállójánál.
Az út túlsó oldalán lévő büfésoron színvonalas cukrászda és kávézó eddig nem volt, 2 fagyizó és egy gofris működik amott, így akár hiánypótlónak is nevezhetjük a Szó Ami Szót. A név talán egy kis magyarázatra szorul, de akik követik a hazai gasztronómiai eseményeket, azoknak beugorhatott, hogy ezen a néven Balatonkenesén működik egy kitűnő kézműves pékség pár éve, akik 2020-tól melegkonyhával, reggeliztetéssel, sőt borvacsorákkal is próbálkoznak. A tulajdonosi kör a salgótarjáni G & D kézműves cukrászda, a Szó-család, a fiúk: Gellért és Dániel, illetve az édesanya, Katalin. A G & D Gyöngyös főterén is működtet több éve egy remek cukrászdát, szóval így áll össze ez az egész komollyá fejlődött családi vállalkozás.
Alapvetően a kávé miatt jöttünk, mert a büfésoron árusított nem volt valami jó, ez volt az első pozitív élmény.
Utána megnéztem a süteményeket a hűtőpultban, jobbnál jobb, szebbnél szebb finomságok.
A színes macaron készletet két részletben felvásároltam, a 350 Ft-os darabár manapság már olcsónak tekinthető. Volt közte tökmagos, epres, vaníliás, áfonyás, levendulás, karamellás. Az állaga, macaron-jellege rendben volt, de a krémes töltelékek ízei szerintem lehetnének intenzívebbek, ha ennyi kritikai megjegyzéssel élhetek. Minden esetre amit a gyerekeknek vittem haza ajándékba, az percek alatt elfogyott.
Adalék- és gluténmentes kézműves fagylaltot készítenek, kb. 16 féle ízben, a vilmoskörtét, fügét, mákot, Rákóczi túróst és a Raffaellot emelném ki, ez utóbbit kóstoltam, megelégedéssel.
A sütemények idénygyümölcs-hangsúlyosak, többféle mentes terméket is készítenek. Most a szeder és a többi bogyós gyümölcs, áfonya, málna volt a sláger, én is nagyon szeretem ezeket. A süti szeletárak 690-1050 Ft között alakulnak, hát, nem olcsó... Meggyes-mákos és túrós rétest is sütnek (450 Ft/db), valamint túrós pitét, ezekből is kóstoltunk.
A pékség részleg felelős a kenyerekért, veknikért, pogácsáért és a díjnyertes croissant-ért, ez utóbbiról sajnos lemaradtunk. Példaképpen készítenek francia bagettet (540 Ft), teljes kiőrlésű királybúzás cipót, francia falusi cipót, rozskovászos burgonyás kenyeret, Provence-i olívás veknit.
Cukrászati versenyeken többszörös díjnyertes termékeik vannak, országtortában is utaznak (de ottjártunkkor nem volt).
A kiszolgálás is nagyon kedves, barátságos volt, jót beszélgettünk a környékbeli programlehetőségekről.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
Szó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - EgyébSzó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda Mátrafüred - Egyéb

Szó Ami Szó Kézműves Pékség & Cukrászda további értékelései

2022.09.29barátokkal
Kiváló
Reggelire szerettem volna péksüteményt vásárolni. Nagyon szépek és finomak a sütemények, vásároltunk kézműves kenyeret és rétest is. A kiszolgáló hölgy nagyon kedves volt, a csomagolás ízléses. A kovászos kenyér amit vettem az utolsó falatig elfogyott, jó ízű és állagú, nem esik szét szeletelés...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.09.02-ig
Avar Hotel Mátrafüred
70.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval