Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Sok kis csinos baba

Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás MátrafüredPalóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred a térképen

Kihagyhatatlan 2018. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A múzeum Mátrafüred szívében, a főút és a kisvasút sínje között található, az abasári leágazásnál. Ha erre jár az ember, szerintem érdemes ide benézni.
A kb. 65 cm-es népviseltbe öltöztetett babákat Lovászné Juhász Rita készítette saját kezűleg, nemcsak a ruhákat, de a babákat is, jelenleg több mint 30 db baba látható. A környékbeli népviseleteket mintázza, palóc, nógrádi, hevesi ruhák, alkalmi és mindennapi viseletek is. Gyönyörű fejdíszek, kézzel vert csipkék, ruhadíszek, virágminták, nagyon gondos és aprólékos munka ez. A népviseleteken kívül a középkortól kezdődően Sissi koráig korhű ünneplő - főúri ruhás babák is láthatóak.
A másik teremben Szakácsné Mészáros Magda népi iparművész gyűjtése látható a környékbeli településekről. A tisztaszobában szőttesek, textilek, ruházatok, bútorok, napi használati tárgyak, melyeket több mint 60 év alatt 100 környékbeli településről gyűjtöttek össze.
A múzeumban nagyon részletes tárlatvezetést kap az ember, minden kérdésünkre választ kaphatunk.
A felnőtt belépő 600 Ft, fotójegy 400 Ft.
Az épület egyébként régen a falu iskolájának adott otthont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (28)
Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred - Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás Mátrafüred -
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval