Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész köztéri szobrát 2018. július 8-án avatták fel szülővárosában, Mezőkeresztesen, a művész 80. születésnapja alkalmából. A szobrot Király Róbert egri szobrászművész készítette és egy 11 tonnás süttői mészkőtömbből lett kifaragva.
Az obeliszk jellegű alkotás azt a pillanatot ábrázolja, amikor a színész széttárt karokkal kilép a nézői elé a színpadon.
Hűű, figyelj, láttad, amit láttam? Mi volt ez? ? Izé. . megdöbbentünk, az autó is, azonnal megálltunk a Mezőkeresztesen való áthaladáskor, ezt meg kell nézni! Mi a fene ez? Kicsi Én az Austin Powers-ből? Donald Pleasence mint Blofeld, a James Bonból? ?
Van egy-két ilyen filmszerep még a kopasz, egyenruhás gonosz típusára (A Facebookon a legjobbat Cserna-Szabó András mondta, szerinte Han Solo, amikor szénbe fagyasztották). De aztán az ember leparkol, kiszáll, megnéz, és hát Koncz Gábor! Az élő legenda! Kinek van még életében szobra? Talán a Trump-féléknek. De ezen a művész (mármint a szobrász) 4 évig dolgozott! És ilyen lett. Hogy tudd, a színész itt született Mezőkeresztesen, a mészkő meg süttői és hát azért (Állítólag azt a pillanatot ábrázolja, amikor a színész kilép a függöny mögül a közönség elé)