Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csalódás

Avalon Resort & Spa MiskolctapolcaAvalon Resort & Spa Miskolctapolca a térképen

Szörnyű 2023. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. április 22.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Kedves minőségi szállást és szolgáltatást kereső vendégek!
Volt szerencsék, avagy inkább nem volt szerencsénk a tervezettnél rövidebb (1) éjszakát keservesen eltölteni a magát 5 csillag superiornak tituláló szállodában, ahova nagy reménységgel, pihenés és relaxálás céljából érkeztünk, de hamar kiderült, hogy csak csalódást és NETTÓ ÁTVERÉST kaptunk!! A szállodai szolgáltatások minősége kritikán aluli volt, a célközönségről nem is beszélve!
Nemhogy az 5 csillag superiort, de még a 4 csillagot is nagyon fogcsikorgatva érné el, ha esetlegesen az Európa legjobb családbarát hotele és Michelin ajánlásos étterme jelöléseket, díjakat nem megvásárlással (!), hanem tényleg minőséggel, a vendégek igényeinek kielégítésével nyerték volna el.

Szállodai szoba:
Megérkezést követően elfoglaltuk superior minőségűnek nem nevezhető szobánkat, amelynél még Harry Potter szuterén szobája is nagyobb és komfortosabb volt, a dizájnt, a csomós párnákat, a kifeküdt matracot, valamint a kibolyhosodott ágyneműt és a szobában található műnövényt, mint dizájn elemet nem is említve, utóbbi egyébként vissza-visszatérő kelléke a szállodának, hiszen már a hall-ban is ezeknek a csodálatos, kicsit sem esztétikus műanyag növényeknek a látványa fogadott minket. Ekkor már sejthető volt, hogy a minőség nem a hotel erényei közé sorolható.
Beltéri wellness részleg:
Csalódásunkat palástolva és a szobánkban található Avalon logos silány minőségű kapszulás kávénk elfogyasztása után, elindultunk a beltéri wellness részleg felfedezésére. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a képeken oly impozánsnak tűnő beltéri részleg kicsit sem fedte a valóságot. A negatív élménybe belerondított maga a tény is, hogy egy nagyobb, az átlagnál hangosabb (és ittasabb) családos társaság is fürdött a medencében és használta a szaunavilágot. Személyzet, aki esetlegesen fegyelemre vagy csendesebb pancsolásra kérte volna meg őket, természetesen nem volt. Emellett a medencevíz tisztasága is megkérdőjelezhető volt, így nem éltünk a részleg adta lehetőségekkel. Meg sem említve a tényt, hogy a hasonló vagy alacsonyabb kategóriájú szállodákban is biztosítanak ún. csendes órákat, amikor lehetősége van a pihenni vágyó vendégeknek élvezni a wellness részleget.
Kültéri wellness részleg:
Megpróbálkoztunk hát a kültéri szekcióval. Az ott található medencékben egy ideig csak a sört iszogató (medencéhez viszik az italokat érthetetlen módon) vendégeket lehetett látni, majd megérkeztek azok a családosok is, akik úgy gondolták gyermekeikkel a strandon vannak, így a medence széléről könnyűszerrel ugrándozhatnak, kiabálhatnak. A nyugágyak higiéniája igen csak megkérdőjelezhető volt, 100 éves izzadsággal és egyéb foltokkal tarkított napozóágyak szegélyezték a medencéket. Ha mindez nem lenne elég, lehetőség nyílt tücc-tücc bömbölő zenét is hallgatni, miközben a Bükk kellős közepén nemhogy a madarak csicsergését, de még egymás szavát is nehezen lehetett hallani. Személyzet, az italokat felszolgáló hölgyön kívül, itt sem volt.
Vacsora és egyéb étkezések:
A fentieken túl az ételek silány minősége (Michelin ajánlásosnak semmiképpen nem nevezhető), volt a legnagyobb csalódást okozó. Látva az étlapot, felvetődött a kérdés, hogy az ételintoleranciával küzdő emberek mit tudnának enni? Netalán az, aki vegán és nem eszik se húst se tejterméket mit választana? Hiszen a rántott csirke burgonyapürével 7.900 Ft-ért nem éppen egy reform étel. Egy szó, mint száz a kikért vargányakrémleves vízízű volt, emellett kétlem hogy 1 g-nál több vargányát is tartalmazott volna, hiszen már az illatáról is fel lehet ismerni ezt a gombafajtát. A pizza úszott a paradicsomszószban, eláztatva ezzel a tésztát, sajtot nemigen látott, ha igen az nagy valószínűséggel a trappista fajta volt, ízről legalábbis ez jött le. A carbonara tészta nem pancettával (olasz szalonna) készült, hanem valamilyen megnevezhetetlen bacon-ből, valamint az ízén érezve tejszínnel volt kivitelezve, amelynek használata, -az olasz gasztronómiában kicsit is jártas személyek tudják-, ennél az ételnél TILOS! Mindemellett vacsoránkat sikerült (ISMÉT) a bömbölő zene mellett elkölteni.
Reggelinél sajnos ugyanezt tapasztaltuk, ételintoleranciával vagy esetleg inzulinrezisztenciával, cukorbetegséggel küzdő vendégekre nem gondolva, szolgálták fel a cukrosabbnál cukrosabb ételeket és italokat, agyonszáradt gofrikat és süteményeket, megpillésedett tejberizst, kiszáradt tükörtojást, ízetlen, a boltban megtalálható legolcsóbb és legrosszabb minőségű zöldségeket és gyümölcsöket, tej- és feldolgozott hústermékeket.

Summa summarum: Az ott tartózkodásunk során, valamint a kikért számlán is látva, (a szervízdíjon felül, ha vendég akárcsak egy pohár vizet is fogyaszt, fejdíjat számolnak fel, azaz ahány ember ül le az asztalhoz, annyiszor kalkulálják a számlába ennek a költségét. Az italok igen magas árán felül 1200 Ft-os italkészítési díjra is számíthat és ha mindezt a kedves vendég a medencéhez kérné, akkor pluszban a szervízdíjat is hozzádobhatja.) olyan rejtett költségeket és NETTÓ ÁTVERÉSEKET tapasztalhat az ember, amit már ép ésszel fel sem lehet fogni. Szerettük volna jelezni az észrevételeinket a vezetőség felé is, azonban ők nem voltak hajlandóak még csak megjelenni sem és arcukat adni az egész kritikán aluli miliőhöz, így most a nagyvilághoz és az oda készülő igényesebb vendégekhez szólva tanácsolnánk, aki teheti mindenképpen kerülje el a luxushotelnak semmiképpen nem nevezhető komplexumot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Szörnyű
Tisztaság:Gyenge
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:Szörnyű
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Szörnyű
Elhelyezkedés:Szörnyű

Avalon Resort & Spa további értékelései

2023.07.04a párjával
Kiváló
Szuper minden igényt kielégítő szálloda! Isteni ételek kedves személyzet! A kültéri medence, játszóház szintén nagyon jó. Mi már több alkalommal voltunk és valószínű még vissza térünk !
2023.04.25a párjával
Kiváló
Már második alkalommal jártunk az Avalonban. Most sem csalódtunk. A vendéglátás mérhetetlen profizmusa az ami leginkább jellemzi a helyet. Kedves, mindig mosolygós, minden kívánságot leső személyzet. Isteni ételek, amelyek tálalása is fontos szerepet játszik a szálloda mindkét éttermében. A...
2022.08.17a párjával
Kiváló
Májusban jártunk itt, minden igényt kielégítő, kisgyerekes családoknak is nagyszerű lehetőségek, kényelem, átlagon felüli vendéglátásban volt részünk!
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Bástya Konferencia és Wellness Hotel Miskolctapolca - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2026.01.01-ig
Bástya Konferencia és Wellness Hotel Miskolctapolca
36.046 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval