Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A félbevágott óriás

Hegyestű Geológiai Bemutatóhely MonoszlóHegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló a térképen

Kihagyhatatlan 2019. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. szeptember 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már rég szerettem volna közelről megnézni, megérinteni a híres bazaltsípokat, és Hegyestű ehhez kiváló alkalmat ad. A megközelítése nem egyszerű (ajánlatos utánanézni, GPS-t használni), de ez az eset, amikor Mohamednek kell a hegyhez menni. Megéri. A félbevágott, lebányászott hegy így bepillantást enged a belsejébe, ahol gyönyörűen láthatók a megdermedt lávafolyam bazaltoszlopai.
Fel is lehet menni a hegyre, saját anyagából készült (elég meredek) lépcsősoron, ahol nemcsak a hegyben, de a Káli medence látványában is lehet gyönyörködni.
Kicsi, de nagyon látványos geológiai kiállítás tökéletesíti az élményt: egy kis faházban és a szabad ég alatt is láthatók a környék kövezetei. Még érdekesebbé teszi a kiállítást, hogy a kövek el vannak hasítva, a vágásfelület gyönyörűen lecsiszolva, így érzékletesebb és szebb a látványuk.
A szomjazóknak és éhezőknek meg kell elégedni a bejárati házikóban található (fizetős, természetesen) ásványvízzel és csoki-automata termékeivel.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (19)
Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló - Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Monoszló -

Hegyestű Geológiai Bemutatóhely további értékelései

2023.09.22a párjával
Kihagyhatatlan
Ez a hely egy csoda. Egy szuper kis túrahely minden korosztálynak. Minden évszakban más arcát mutatja. Aki hosszabb túrára vágyik, akkor a kocsit érdemes lennt hagyni és az erdőben felsétálni a kijelölt úton.
2019.10.03csoporttal
Kihagyhatatlan
A Hegyestű a Balaton-felvidék kirándulóhelyei közül az egyik nagy kedvencem, többször jártam már itt. Helyileg Monoszló közelében található, autóval megközelíthető, parkolóhelyek vannak. A geológiai bemutatóhelyen a kőépületben - egykori bányaépület, felújítva - van egy kis kiállítás, szabadtéri...
2016.11.08gyerekekkel
Érdekes
Balaton-felvidéki kirándulásoknak egy ajánlott programpontja. Gyönyörű a kilátás a Balcsira és környékére, az érdekes természeti képződményekről, sok érdekes leírással. A nagy "hegy" mellett rögtön tudja az ember, hogy hova is tartozik a világegyetemben. :-) Számíts rá, hogy sok lépcső...
Népszerű szállások a környéken
Aventurin House Révfülöp - Legjobb ár önellátással
Legjobb ár önellátással
2024.12.26-ig
Aventurin House Révfülöp
66.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval