Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megbízhatatlan, tisztességtelen szállásadó

Fészek Fogadó MosonmagyaróvárFészek Fogadó Mosonmagyaróvár a térképen

Szörnyű 2023. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. július 25.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Soha korábban nem történt velem még hasonló eset, pedig rendszeresen veszek igénybe szállásokat hosszú évek óta. Külföldről érkeztünk nyaralni Mosonmagyaróvárra, a Booking.comon találtam ezt a szállást, napokon át keresgéltem, mire rábukkantam a Fészek Fogadóra, amely látszólag mindenben megfelelt. Sajnos azonban a szállásadó tisztességtelenségére nem voltunk felkészülve.

Lefoglaltam két hónappal korábban a szállást, az utazás előtt a bookin.com le is emelte a számlánkról az összeget. Már úton voltunk, amikor 24 órával a szállás elfoglalása előtt felhívtak a fogadóból, hogy sajnos nem tudják rendelkezésemre bocsátani a szállást, mert véletlenül kiadták a szobánkat valaki másnak. Bevallom, az első reakcióm a teljes felháborodás volt, sokkolt a hír, hogy alig egy nappal közlik velem, hogy a szobánk, amit lefoglaltam és kifizettem, nincs meg. Ragaszkodtam hozzá, hogy megkapjam.

A hívó fél (aki sejtésem szerint a tulajdonos, mert nagyon határozott volt velem szemben), javasolt nekünk két másik külön szobát, de közöltem vele, hogy ezt nem tudom elfogadni, mert kisgyermekes család vagyunk, és nem szeretném két részre bontani éjszakára a családunkat. Ekkor ajánlott egy másik szállást, ami 100 m2-es apartman lett volna, viszont csak a tervezetthez képest egy nappal később tudtuk volna igénybe venni. Ekkor már nagyon ideges voltam és próbáltam ismét a tulajdonos értésére adni, hogy nem tisztességes valaki másnak odaadni egy szállást, amit hónapokkal korábban lefoglaltam és kifizettem. Az illető férfi azonban nem túlzottan foglalkozott a véleményemmel, hidegvérrel újra és újra közölte, hogy ezt a szobát nem kaphatom meg. Még csak elnézést sem kért a tévedésért.

Majd pedig arra kért, mondjam le a foglalásomat utólag a Booking.comon. Persze ezt hiába tettem volna meg, hiszen átléptük azt a határidőt, amikor már a szállás ingyenesen nem mondható le, a szállás költségének bizonyos hányadát ki kellett volna fizetnem. Ezért arra kértem a szállásadót, vegye fel a kapcsolatot ő a Booking.commal, hogy visszakaphassam a pénzemet. A Booking.com pár órával később fel is hívott és közölték, hogy visszautalják a pénzemet. Mondhatnám, hogy ezzel végül is megnyugtatóan lezárult az ügy, azonban a dolog nem ilyen egyszerű.

Egyrészt szerettem volna értékelni a szállásadó viselkedését a Booking.comon, de ezt nem tehettem meg, mert gyakorlatilag nem vettem igénybe a szállást, tehát nem voltam a helyszínen. Ami alapvetően jogszerű, de közben mégsem, hiszen így nem hívhatom fel a figyelmét a későbbi vendégeknek arra, hogy a Fészek Fogadó megbízhatatlan, bármikor lemondhatják a szállást, csak úgy.

Nehezményezem a probléma kezelését is, hiszen bár ajánlott fel más opciókat, de ezek mind elfogadhatatlanok voltak, és egyetlen szóval sem kért bocsánatot a helyzet miatt, pedig az a minimum, hogy egy normális vendéglátó őszintén elnézést kér a kialakult szituációért, sőt talán meg is próbálja valamilyen módon kártalanítani a csalódott ügyfelet. Ilyesmi nem történt, és legjobban talán az háborít fel, hogy még annyit sem mondott, hogy őszintén sajnálja.

Ráadásul bevallom, a magyarázat, amit a telefonban adott, miszerint véletlenül kiadta a szobát valaki másnak, szerintem egészen biztosan kamu. Majdnem biztos vagyok benne (bár ezt nyilván soha nem vallaná be), hogy vagy egy ismerősnek, vagy olyasvalakinek adta oda a szállást, aki több éjszakára szerette volna kivenni ugyanazt a szobát. Szóval szerintem simán csak anyagi érdekből mondta le a mi foglalásunkat, mert valaki más többet fizetett érte.

Összességében azt gondolom, hogy ezt a szituációt a Fészek Fogadó rendkívül tisztességtelenül kezelte és mindenfajta következmény nélkül lényegében átvert és becsapott engem. Nagyon szomorú, hogy ilyesmit elkövethet bármelyik vendéggel, anélkül, hogy felelősséget vállalna érte.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Szörnyű
Tisztaság:Szörnyű
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:Szörnyű
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Szörnyű
Elhelyezkedés:Szörnyű

Fészek Fogadó további értékelései

2019.05.13barátokkal
Kiváló
A Fészek Fogadóban kedvesség, rugalmasság, nyugalom, kényelem és tisztaság fogadott bennünket. Baráti társasággal szálltunk meg, és bár csak egyetlen éjszakát töltöttünk itt, ár-érték arányban több, mint megfelelőnek találtuk a szállást. Külön köszönet az orchideáért az ablakban, nagyon kedves...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Aquasol Resort Mosonmagyaróvár - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2024.09.03-ig
Aquasol Resort Mosonmagyaróvár
Kérd ajánlatunkat!
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Nyári kiruccanás
Nyári kiruccanás
06.15-08.31.
Sokoró Fogadó Sokorópátka
156.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Golden Ball Club Hotel Győr - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
41.608 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel