Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy fogalom a magyar irodalomban

Fekete István MosonmagyaróvárFekete István Mosonmagyaróvár a térképen

Kihagyhatatlan 2023. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. április 9.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jövünk ki a várból, forgatom a fejem, valahol itt kéne lennie... anyuka jön szembe gyerekkocsival, levegőzteti a kicsit. Óvatosan, rutinosan megkérdezem, hogy idevalósi? Persze, naponta itt jár. És véletlenül nem tudja, merre van a Fekete István szobor? De mire kimondtam, már láttam is a válla felett, 10-15 méterre. Nem, fogalma sincs, soha nem hallott róla. Helyette is szégyenkezve megköszöntem, odasétáltam, megcsodáltam. Az életem első könyve volt, amit előolvastam 6-7 éves koromban, az a Bogáncs. Később talán az összes könyve megvolt/van, ami egyáltalán kapható, egyszerűen imádtam őket, lehet, nem kis szerepe van abban, hogy biológiatanár lettem. Író volt és gazdász, a kettő nem szétválasztható, mindent tudott a természetről, és ráadásul csupa szeretettel fordult az élővilág felé. Rendkívül olvasmányos öröksége van, kicsiknek-nagyoknak egyaránt fogható a lelke leírott vetülete, csak tanulhatunk tőle, minden sora aranyat ér. Nem sorolom fel a műveit, azt hiszem, mindenki ismeri őket. Viszont a lábainál ülő kutyáról vitatkoznék... tüzetesen megvizsgáltam, és nekem inkább rókára hajaz. Vagy csak egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni a Vuktól?
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (7)
Fekete István Mosonmagyaróvár - Külső képFekete István Mosonmagyaróvár - EgyébFekete István Mosonmagyaróvár - Külső képFekete István Mosonmagyaróvár - EgyébFekete István Mosonmagyaróvár - EgyébFekete István Mosonmagyaróvár - EgyébFekete István Mosonmagyaróvár - Külső kép

Fekete István további értékelései

2023.03.16a párjával
Kihagyhatatlan
Fekete István szobra már messziről is jól látszik, de igazán csak akkor láthatjuk az alkotást ha felmegyünk a hídra. Kutyájával együtt lettek megörökítve. Nagyon szép kompozíció!
Népszerű szállások a környéken
Aquasol Resort Mosonmagyaróvár - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2024.09.03-ig
Aquasol Resort Mosonmagyaróvár
Kérd ajánlatunkat!
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.31-ig
Sokoró Fogadó Sokorópátka
41.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Golden Ball Club Hotel Győr - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
41.608 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel