Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bevették a cserkészek a kastélyt

Teleki-Tisza-kastély NagykovácsiTeleki-Tisza-kastély Nagykovácsi a térképen

Kihagyhatatlan 2018. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. április 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagykovácsi Budapesthez közeli szélén található a klasszicista stílusban épült kastély, hatalmas, arborétumszerű erdős parkkal körbevéve, amely 1840 körül épült vadászkúria céljából. először a Wattay-család, később a Tisza-család, végül a Teleki-család tulajdonában állt.
A II. világháború után a legtöbb kastélyunkhoz hasonlóan államosították, erdészeti nevelőotthon, kollégium kapott helyet benne. 2012-14 közötti egyeztetések alapján a helyi önkormányzat és a Magyar Cserkészövetség tulajdonába, illetve használatába került a kastély, illetve a kormányzati program keretében a kastélyt 2018-ra igazán szépen felújították. Alapvetően a cserkészszövetség használja a különböző programjaira az épületet, de rendezvényekre, konferenciákra, esküvőkre is bérbe lehet venni.
A kastély parkja vadregényes, romantikus szépségű, átfolyik rajta az Ördög-árok patakja. A kastély közelében egy kis mesterséges tavacskán hidat építettek, amely kedvelt fotózási helyszín. A park oldalsó részén lévő üvegház felújítása még nem történt meg. A park területén tanösvényt is kialakítottak, magyarországi erdők állatait és növényeit bemutató ismertető táblákkal.
A park látogatása ingyenes, parkolóhelyek kialakításra kerültek. A kastély előzetes bejelentkezéssel, idegenvezetéssel látogatható, de úgy tűnt, (egyelőre) nincsenek berendezett múzeum-jellegű szobák. A báltermet, valamint a különleges faragott falépcsős feljárót láttam a beltérből, amelynél a kávézót kialakították.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (17)
Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi - Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi -
Népszerű szállások a környéken
Klebelsberg Kastély Budapest - Budapesti feltöltődés
Budapesti feltöltődés
2025.01.02-ig
Klebelsberg Kastély Budapest
68.220 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval