Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 167.- csárdaélmény

Fenyves Csárda NyíradonyFenyves Csárda Nyíradony a térképen

Kiváló 2017. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2017. október 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A,családtag egykoron naponta járt ki Nyiradonyba,s regélt egy kiváló étteremről,igy,mivel kivételesen ráérünk,kiautózunk a megyehatárra enni.
Majd meglátjuk érdemes volt e 27 kilométert autózni egy ebéd miatt(Igen!).

Megközelités könnyű a felujitott 471-es úton,sőt parkolni is,bőven van hely,bent a csárdában sincs tömeg. Érkezünk 14.10-kor.

A protokoll itt is megy,étlap jön,mit iszunk? Az étlap tökéletes egy csárdához,van választék,engem már a kinti, ,megállitó,, tábla megfogott,az Újházi tyúkleves felirattal. Nem vicc, 15 féle leves van!
Rendelünk,nézelődünk,nagyon hangulatos a berendezés,a söröskorsóba épitett óra például. Az első baki,normál kólát kértem,egy zero érkezik,igaz, sokfélét rendeltünk.
A leves 14.50-kor! érkezik,30 perc!után. Ez nagyon sok idő. A leveshez 3 féle erőset is kapok,zöldet és kétféle pirosat!
Izléses tálalással kis lábosban érkezik,kb. fél liter és kitűnő leves! Ezért szeretem a csárdákat és pubokat,mert nem 2 deci levesen spórolnak, mint menő hotelek.

Társam szerint a halászlé is nagyon finom.
Megettük a levest,a főétel is megjön,15,11-kor. A kacsacomb izlik a családnak,az én sajttal,sonkával töltött csirkemellem tálalása is nyálcsorgató,szerencsére az ize is.A sajt ráolvad a húsra,kivételesen a köretekre sem tudok panaszkodni.
Kérünk desszertet,túrós és nutellás palacsintát. Finom,jóizű,gyorsan be is csapjuk. Végűl kávét is kérünk, normális adag,tejszinhabbal.
Zaj nem zavaró,54-56 decibelt mérünk. Elszeparálható kis boxok vannak,ha lenne vendég sem zavarna a szomszéd asztal. Ez nekem fontos!
Személyzet figyel ránk,mondjuk nem nehéz,csak mi vagyunk vendégek. Kérdez,figyel ránk,mit hozhat? Fél négytől zártkörű rendezvény lesz,már pakolják az asztalokat.

Számla érkezik,3 főre 17.630 ft-ot fizetünk,ez nagyon korrekt a hatalmas adagok mellett.a leves 1.090 ft,a csirkemell 1.690 ft,körettel 2.240 ft. A kacsacomb 2.790 ft. Távozunk 15.58-kor. Étkezési idő 108 perc.
Összegzés:
Hát az nem vitás,megérte kiautózni!
Kitünő étterem,egy bakival(Zero kóla),lassu konyha,figyelmes személyzet,kitűnő ételek,ráadásul komoly adagok,ehhez képest korrekt árak,nem drága hely. Egy biztos,nem utoljára vagyunk itt.
Csak azért nem adom meg a 10-es osztályzatot,mert egy levest nem 30 perc után kell kihozni. Ezt követően viszont nincs hiba,kiváló ételek,finom desszertet,aromás jó kávét kaptunk. A személyzettel sincs gond,csak azért kapott 3 csillagot,mert nagyon hosszuak a várakozási idők.

Az,hogy ez a kitűnő hely felkerűljön az ittjartam.hu oldalaira,a gasztronómia kedvelőinek érdeke,nekem pedig öröm,hogy én tehetem fel.

Minősités:
(az ételek miatt) különösen ajánlott
Értékelés: 9/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
Fenyves Csárda Nyíradony - Külső képFenyves Csárda Nyíradony - Külső képFenyves Csárda Nyíradony - Külső képFenyves Csárda Nyíradony - Külső képFenyves Csárda Nyíradony - EgyébFenyves Csárda Nyíradony - Étlap/itallapFenyves Csárda Nyíradony - Étlap/itallapFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - Étlap/itallapFenyves Csárda Nyíradony - Étlap/itallapFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - BelsőFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - Étel/italFenyves Csárda Nyíradony - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Termál Apartman Panzió Nyírbátor - Augusztus 20.
Augusztus 20.
08.15-20.
Termál Apartman Panzió Nyírbátor
22.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval