Nem tudom, milyen kápolna ez Ózdon, tulajdonképpen közel van a temetőhöz, de nem azzal közösködik, hanem inkább az autóparkolóval, tehát lehet, hogy ez egy parkoló-kápolna. Sokszor nem tudom, hogy az emberek hová és miért építenek kápolnát, állítanak keresztet, de nem is az én dolgom, hanem az övék.
Tehát megy az úton a vándor, meglát, megáll, megnéz. Az erős hatalommal bíró Istenanya-kultusz egy amolyan Biblián kívüli, utáni világjelenség, Magyarországon is erős táptalaja van. Kiss Jánosné, született Posta Mária Magdolna önereje mutatkozik meg a kis építményben, nem is olyan régen áll ez itt. Hát tegyük fel az ország térképére! Egyéni ízlés, elképzelés, Istenanya inkább amolyan Walt Disney-stílusura sikeredett, a plafonon a csillagos ég csak ráerősít erre. Van aztán egy amolyan francia impresszionista típusú szenvedő Jézus oldalt a falon, kicsit stílust tör a többiekkel, de ami a legjobban tetszett, a hívő fecske, ami elvetvén eddigi szabadmadár-elveit, itt tért meg, és ráépítette házát a menóra-szerű faliképre. De lehet, hogy okosan cselekedett. Talán egy kápolnába nem jönnek dúvadak törni-zúzni, valami védettséget remélt itt, most házon kívül van, mert a trópusokon telel, ahogy minden német vagy holland nyugdíjas, és bevallom, szívet melengető az élet ilyen jelenléte ebben az út menti lélekfészekben.