Ózdon a Gyár utca elején a múzeumokat kerestem, mert nem ment annyira könnyen, aztán innen indultam, ez az utca eleje, az un. Október 23 tér. Ez a lány meg ott fürdött a napfényben, látszott rajta rögtön, hogy nem mostanában készült, az a tipikus vastag lábú (bokájú) szocialista csaj, akiből százszámra rendeltek annak idején.
Ez a lány 1970-ben lett felavatva, és Pátzay Pál azért mégsem akárki, ő csinálta. Egykor ő volt a "Felszabadulás". Biztos nagy dics övezte akkor. Na, aztán a napi történelem azt mondta, hogy nem is szabadultunk fel, hujujj, mi legyen a lánnyal, kidobjuk, beolvasztjuk, ledöntjük duhaj, fickós jókedvünkben, aztán az győzött, hogy ááá, nevezzük át! ! Problem solved! Hírvivő! Az lesz az új név, hát már csak nem bánt az senkit. . . Na, hát azóta itt áll, azaz imitálja, hogy megy, valahonnan valahová. Viszi a hírt. Se koszorú, se virág, semmi.