A Palotási forrás (helyi nevén A Csurgó) Palotás településen található természetes forrás és pihenőhely. Közvetlenül mellette egy kiépített parkoló és egy hatalmas pihenőhely várja a látogatókat. A helyszín a természetjárók körében is ismert, hiszen egy aktív geoláda rejtőzik a forrás környezetében.
A térképen a Palotási forrás felirat állított meg, a helyi neve meg csurgó. Hát nézzük a forrást van egy kialakított parkoló, árnyas pihenőpadok, piknikezésre is alkalmasak, persze, ki a fene akar a falu közepén piknikezni, de el tudom képzelni, hogy jó ez, kamasz lennék, idejárnék a csajokkal csókolózni éjjel.
És akkor le lehet menni egy lépcsőn a forráshoz. Nem egy nagynyomású kifolyás, de hát kánikula is van, szóval azért működik, csordogál. Szépen kialakították, karbantartják a növényzetet a környezetében. Viszont semmi ilyen izé nem keletkezett itt, hogy jött a vak pásztorlegény, oszt megdörzsölte vele a szemét oszt azonmód látni kezdett. . . elfelejtettek erre járni a vak pásztorlegények, így nem lett belőle szentkút, nem hédereznek itt a zarándokok ezerszám, csak egy forrás, kellemes pihenőhely, és ráadásul geoláda lelőhely is.