Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hajtűkanyar, leágazás

Hegyipatak Étterem ParádsasvárHegyipatak Étterem Parádsasvár a térképen

Átlagos 2021. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. július 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Gyöngyösről Egerbe vívő kanyargós hegyi út, a 24-es mellett, közvetlenül a parádsasvári leágazásnál található, hegyi hüttére emlékeztető objektum, amelynek földszintjén étterem, a tetőtérben panzió működik. A motorosok körében közkedvelt találkahely, gyülekezési pont, de az autósok is szívesen megállnak itt, ha már elegük lett a sok-sok kanyarból, emelkedőből, lejtőből. A szép napsütéses, de nem forró időre tekintettel a teraszon ültünk le, ahol egyszerű fapadok és hosszú asztalok találhatóak.
Az asztalt mi töröltük le használat előtt, mert a személyzetnek vagy nem volt rá ideje, vagy elfelejtették. Az étlap is ragacsos, koszos volt.
A rendelés felvétele és az ételek elkészítése, tálalása is meglehetősen időigényes volt, sokat kellett várni, pedig csupán néhány vendég volt még rajtunk kívül. Ha már Palócföldön járunk, stílusosan palóclevest (1250 Ft) kértünk, és utána desszertként szilvás derelyét (850 Ft, 4 darab volt egy adag).
A leves tűzforrón érkezett kis bográcsban, tartalmas volt, a lé íze kellemes, jó fűszerezés (kapor, babérlevél, tejfölösen), de a húsok nagyon zsíros, rágósak voltak. Maga a leves is túlságosan zsíros, emiatt nehéz lett.
A desszert csalódást keltő, bolti mirelit késztermék, ráadásul hatalmas rétegben megszórva porcukorral. Okosan a másik adagot már kifejezetten anélkül kértük.
Az étlapon egyébként főleg magyaros ételek szerepelnek, levesek között például a legényfogó leves vagy a tárkonyos vadragu. Ezek ár-érték arányban is jó választások lehetnek (feltéve, ha az íz is rendben van, persze).
A főételek között mirelit frissensültek, rántott ez-az szerepel, ami érdektelen számomra, helyi ízek közül a mátrai vadpörkölt sztrapacskával említhető, bár nem tudom, milyen a vadhús minősége és pontosan milyen vadból készítik, talán szarvas. Sztrapacskából 5 félét is kínálnak, illetve érdekes lehet még a csülkös pacal, már aki szereti (én nem), ez már alig fordul elő az éttermek kínálatában. Főételek árai 1500-3800 Ft között alakulnak, ami korrekt árszabásnak mondható.
A beltéren nem volt vendégkiszolgálás, elég kupis volt pár asztal és a pult is. A mosdóban nem volt WC papír és papír kéztörlő sem.
Italkínálat kommersz, nagyüzemi olcsóbb üveges sörök (Kőbányai, Borsodi, Soproni, Staropramen) mellett a Csíki az, ami jobb szintet képvisel. (400 vs. 650 Ft / üveg).
Kötelező szervizdíj nincs.
Középszerű a kávé, az eszpresszó 400 Ft-ba került.
A kiírás szerint elvileg grill terasz is működne itt, de ottjártunkkor ennek nyomát nem láttuk.
Összességében a konyha inkább csalódást keltő, de a szép környezet miatt érdemes megállni, inkább 1-1 frissítő italra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (22)
Hegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - EgyébHegyipatak Étterem Parádsasvár - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Szent Hubertus Panzió Parádsasvár - Napi árak regelis ellátással
Napi árak regelis ellátással
2024.12.21-ig
Szent Hubertus Panzió Parádsasvár
26.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
102.740 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval