Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A kastély felfedezői voltunk

Kastélyhotel Sasvár ParádsasvárKastélyhotel Sasvár Parádsasvár a térképen

Kiváló 2015. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyszer az interneten láttam egy akciós hirdetést: 4 nap 3 éjszakára kedvező áron lehetett Parádsasvárra menni, a Károlyi-kastélyba. Nem tudtam ellenállni, hiszen már régóta nézegettem ezt a csodálatos helyet, bár azt hittem, ez nekünk sosem adatik meg. Most mégis! Meg is rendeltük a neten! Nemsokára kaptunk egy e-mailt, amiben a szálloda jelentkezett, és tudatta velünk azt a kérését, hogy a szállodai környezethez megfelelő ruházatot csomagoljunk, rövidnadrág, sztrandpapucs nem megfelelő viselet, és esténként a gyertyafényes vacsorához uraknak öltönyt, hölgyeknek kisestélyit kell felvenni.
Nálunk ekkor kitört a cirkusz!A férjem az a gatyás, pólós, mackós típus, akiról tavasztól őszig le nem szakad a papucs. Közölte, hogy ő bizony nem megy ilyen flancos helyre, nem fog a nyaralásán öltönyt felvenni!
Én meggyőztem, hogy dehogynem, majd összecsomagoltam az esküvői öltönyét, cipőjét, nekem az ünnepi kiskosztümömet, és mindent bepakoltam a kis piros kocsinkba. Alig fért el a sok ruhától hátul a gyerek.
Végre megérkeztünk! Ámulatba ejtett minket ez a csodálatos épület, már első ránézésre is, csak nagyon furcsának találtam, hogy rengeteg kocsit láttunk, embert viszont egyet sem. nem tudtam, hogy házon belül minden megtalálható, és még a pincében is vannak folyosók és létesítmények.Csak az volt az érzésem, hogy aki ide belép, azt többé már nem láthatjuk.
Egy varázslatos világba érkeztünk! A bejelentkezés után a szalonokban sétálgattunk. A padló olyan tükörfényes volt, hogy az hihetetlen, a bútorokra meg szinte féltünk leülni! A 4 éves gyerekünk pedig mintha mindig ilyenben üldögélne, felterpeszkedett egy karosszékbe. már láthattuk, hogy tényleg egy kis grófi gyereket nevelünk. Ő a legkisebbik királyfi!
Felfedeztük hamar a szalonokat, kipróbáltuk a biliárdozást, majd a vadászteremben a zongora mellé is letelepdtünk. nem győztük a fényképezőgépet kattogtatni.
Végül feljutottunk a csúcsra, a számunkra felbecsülhetetlen értékkel bíró, rendkívüli helyre, a játszóházba, ami a toronyszobában lett kialakítva, luxus körülmények között.csigalépcső vitt fel oda, már behunyt szemmel is tudtam felfelé az utat, és mindig szaladni kellett, mert a kicsi fiamnak rohannia volt kedve. Négy nap alatt úgy megerősödött a lábam a csigalépcsőn való rohangálástól, hogy azt semmilyen edzőteremben nem tudtam volna elérni.Külön látvány lehetett, amikor vacsora után, teljes esküvői kiskosztümben futva rohantam felfelé a csigalépcsőn még este 9-kor is a kisfiunk
után.
Elérkezett tehát az első vacsoránk ideje, és szépen fel kellett öltözködnünk. A férjem csak ült az ágy szélén, és rendkívül el volt keseredve, hogy magára kell erőltetni az inget, az öltönyt és a cipőt. Sok kínlódás után közölte, hogy ő ma nem jön le inkább vacsorázni, nincs az a flancos vacsora, ami megérné ezt a procedúrát!
határozottan közbe kellett lépnem a közös vacsora érdekében, mert nagyon éhes voltam, és biztosan nem bírtam volna ki reggelig. Átvettem tehát a parancsnokságot, és nem kevés erőfeszítés után a férjemet magam előtt tolva, megjelentünk a vacsoránál. Gyönyörűen megterített asztalok, halk zene, elegáns pincérek fogadtak. Minden este más volt az étlapon, svédasztalos formában tálalták fel.
Először elindultam, hogy találjak a gyereknek valamiszámára elfogadhatót. Ugyanis a 4 éves gyerekünk rendkívül válogatós, a rántott húson, a sültkrumplin, a spagettin és a pörköltön kívül nem nagyon evett meg semmit. Sápadt arccal mentem vissza kis családomhoz, kenyeret, sajtot, és görögdinnyét tudtam gyermekemnek vacsorára ajánlani.
Ekkor elővettük a gyönyörűen kinyomtatott étlapot, amiről próbáltuk kitalálni, hogy mi micsoda. Sajnos, sok ételről azt sem tudtam, hogy miféle. Serpenyőben sült márna currys rizspiláffal, naphal filé tempura tésztában, dél-tiroli lasagne bazsalikomos vinegrettével, pappardelles csirkeragu, és még sorolhatnám. Ekkor jó tanácsként azt kaptam a férjemtől, hogy nem kell mindig gondolkozni, balról-jobbra haladjak, szedjek mindenből, majd csak kitaláljuk az asztalunknál, hogy mikor mit eszünk.
Így is lett! Valóban a legtöbb ételről végül kiderült, hogy mi is az, de néhol bizonytalanok voltunk, hogy éppen mit is eszünk.
Nem volt bizony se rántott hús, se pörkölt!
Azért valamit ezeken a vacsorákon megtanultunk: Az elnevezés kész siker! Néhány hét múlva az otthonunkban vendégeket fogadtunk. Az étlapot a kezükbe adtuk, ahogy a kastélyszállóban láttuk. Bandi bácsi menüsora (ez a férjem). Tepsiben sült kenyérlepény fűszeres mártással és magyaros sertés chipssel (ez volt a kenyérlángos), Hajdu-féle kakukkfüves húsgombóc szupé (ez a húsgombóc leves), és serpenyőben sült sertésflekken kukoricás rizspiláffal ( ez a sült hús rizzsel). Nagy sikerünk volt, előrehaladtunk a kulinális élvezetekben.
De azért gondolnunk kellett kis csemeténk hasára is, ezért minden délben a szálloda melletti vendéglőben megkapta a rántott húst és a sült krumplit.
A szállodába való bejelentkezésünkkor kaptunk egy térképvázlatot, hogy a szállodában melyik szinten mi található. Ez a térképvázlat sokat segített nekünk a boldogulásban, nélküle csak céltalanul bolyongtunk volna. A szobánkról csak annyit, hogy olyan gyönyörű bútorok között fejtettük a keresztrejtvényt, mint egy múzeumban. A fürdőszoba pedig annyira csillogott-villogott a sok krómozott, üveg és csempe berendezéstől, hogy a gyerek a 4 nap alatt át se lépte a küszöbét, mert nagyon félt tőle. Így aztán a bilit a küszöb előtt az előszobában helyztük el.
Az udvaron is van egy medence, ám amikor mi voltunk, éppen hűvös és felhős idő volt. Mi azért is be akartunk menni a vizébe, de a gyerek keményen ellenállt. Vittünk a medence szélére egy kis asztalt, széket, felvette a fehér sapkáját, és a napszemüvegét, és ő lett az úszómester. Mi, felnőttek gondtalanul élveztük a locsi-pocsit, amikor észrevettük, hogy csemeténk odasétált a kis büféhez, és rendelt egy jégkrémet. Kis idő elteltével a kastély konyhájáról egy fehér ruhás pincér egyik kezét hátratéve, a másikon porcelán tányéron hozta a jégkrémet, amit elegánsan lerakott az "úszómester" gyerekünk elé, jó étvágyat kívánva.
Hát ilyen hely a Kastélyhotel Parádsasvár. Mi nagyon jól éreztük magunkat, és másoknak is jó szívvel ajánlom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (3)
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - WellnessKastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Szórakozás/SportKastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Vendéglátás

Kastélyhotel Sasvár további értékelései

2024.04.23a párjával
Kiváló
Karácsonyra kapott ajándékunkat használtuk fel. Páratlanul kellemes és szép napokat töltöttünk itt. Minden tökéletes volt a kikapcsolódásra. Csöndes, barátságos szobánk, elegáns berendezések mindenütt, szabadon nézelődhettünk a kiállított sportmezek közt, a kilátóban, a parkrészben, az épület...
2024.04.14gyerekekkel
Kiváló
A múlt évi nagyon szép emlékeink hatására 6 és 7 éves unokáinkkal a tavasz szünetre újból a Kastélyszállót választottuk. A gyerekek szülei már ott fogadtak bennünket. Meglepték a lányokat, akikkel a wellness volt az első állomás. A recepción a kedves, ismerős fiatalember pár pillanat alatt...
2024.04.11gyerekekkel
Kiváló
Nagyon jól éreztük magunkat. Minden olyan volt, amilyet vártunk. Hárman utaztunk oda, az egyik autista fiammal. Ki szeretném emelni, hogy nagyon jól esett, hogy a fiammal nagyon megértően bántak, amit a mai világban ritkán tapasztalni. Köszönöm szépen a személyzetnek ezt. remélem, hogy lesz még...

A Kastélyhotel Sasvár legnépszerűbb csomagjai

Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel (min. 2 éj)
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Kastélyélmények 3 éjszakától kedvezménnyel
Kastélyélmények 3 éjszakától kedvezménnyel
132.200 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
2025.01.05-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval