Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő ár/érték arányú grillpult a svédasztal keretében

Pekáry Kastély Étterem PécelPekáry Kastély Étterem Pécel a térképen

2020. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. augusztus 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy szoboravatási ünnepség vitt Pécelre, ahová szokás szerint korábban érkeztem, így volt időm meglátogatni a város legnépszerűbb és legigényesebb vendéglátóipari egységét.
Hétvégén és szabadnapokon svédasztallal kedveskednek a nagyérdeműnek, némi gondolkodás után emellett döntöttem. Az ára rendkívül kedvező, 3600 ft a beugró, felszolgálási díjat nem számolnak fel. Az italárak is kifejezetten kedvezőek, egy korsó Soproni 450 ft volt. Sajnos csak kommersz söröket tartanak, abból is a legkommerszebb portfólióból válogatnak, a Heinekentől.
A svédasztal választéka és minősége érdekes. A készételek átlagosak, akad köztük jó, (mint a pörkölt) és kifejezetten gyenge (mint a kiszáradt kacsamell). A sushi ultrakommersz, a surimi dominál benne.
Viszont a grillpult, az kiváló s a grill-szakács is profi módon teszi a dolgát, nem süti túl az alapanyagokat, de a pörzs-íz is megvan. Nagyon értékeltem, hogy ritka és drága alapanyagok is vannak bőséggel grillválasztékban, nem is találkoztam még olyasmivel az utóbbi években, hogy 3600 forintos „all you can eat”-rendszerben kifogástalan királyrákot, krokodilt, tintahalat, afrikai harcsát és lazacot tegyenek ki grillezendő. Megettem már egy rund készételt és halat, amikor észrevettem, hogy a húsok választéka sem áll meg a tarjánál, szűznél meg a hasonló, nem túl izgalmas alapanyagoknál, hanem tartanak bélszínt, lámát, zebrát és kengurut. Úgyhogy ebből is ettem egy tányérral. Egyébként, amikor a húsokért mentem, a krokodil és a királyrák már elfogyott, bizonyára akadt, aki hozzám hasonlóan lecsapott rájuk, hiszen ezek igen drága, finom, és legalábbis a krokodil, igen ritka alapanyag.
A desszertek közül ettem egy jobbacska, 3,5 pontos mákos rétest, görög dinnyét és egy somlóit, ami tisztes 4 pont volt.
A kiszolgálás udvarias, de nem keresik a vendég tekintetét, vagy odamegy az ember a pincérhez vagy egyre hangosabban szól a tőle pár méterre álló felszolgálóhoz, míg végre odafigyelnek.
A grillpult miatt adom meg a 4 pontot a konyhára és e helyre is.
Az ár/érték arány 5 pontja is a grillpultnak köszönhető elsősorban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (16)
Pekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Külső képPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Étel/italPekáry Kastély Étterem Pécel - Külső kép

Pekáry Kastély Étterem további értékelései

2023.06.28gyerekekkel
Kiváló
Egy közeli településről jöttünk át ide, amit nem bántunk meg. Hét vége lévén a svédasztalos lehetőséget próbáltuk ki. Minden családtag megtalálta a kedvére és ízléséhez való ételeket. Ínyencségeket is találtunk. Bizonyára kicsit többet ettünk, mint általában, de a kínálat csábító volt....
2022.07.27csoporttal
Pécelen a közelmúltban a nemzeti kastélyprogram keretében felújított Ráday-kastélytól csupán 200 méterre egy másik kastély is található, amely jelenleg étteremként működik, immár 2017 óta. Pekáry István földbirtokos az 1900-as évek elején családja számára építtette a kastélyt, amely a 2....
2022.06.30családjával
Kiváló
Többször jártunk itt, mindig nagyon finomak voltak az ételek, nagyon kedvesek voltak a felszolgálók. Hétvégen a svédasztal is nagyon jo. Es az ételek minőségéhez kélest, nem volt drága.
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő
42.435 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval