Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Svédasztal a kastélyban

Pekáry Kastély Étterem PécelPekáry Kastély Étterem Pécel a térképen

2022. júliusban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2022. július 27.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pécelen a közelmúltban a nemzeti kastélyprogram keretében felújított Ráday-kastélytól csupán 200 méterre egy másik kastély is található, amely jelenleg étteremként működik, immár 2017 óta. Pekáry István földbirtokos az 1900-as évek elején családja számára építtette a kastélyt, amely a 2. világháború után művelődési házként működött (még ma is látható a felirat). Szombaton és vasárnap 12-17 óra között svédasztalos ebédet kínálnak 5.550 Ft-os áron, amely elég kedvezőnek mondható, még úgy is, hogy italt nem tartalmaz. Esténként á la carte étkezést kínálnak. A lépcsőzetes kertben játszótér, rózsaliget és romantikus szökőkút is található, kedvelt esküvői helyszínként és nagyobb családi rendezvényekre is.
A nyári időre tekintettel az ételek a teraszra voltak kitálalva, és a vendégek is itt kaptak helyet, nagyon sok asztaluk van. De nagyobb társasággal mindenképpen érdemes előre foglalni.
A pinceszinten található az étterem benti része, 2 nagy terem, szépen terített asztalokkal, talán rendezvényre készültek.
A svédasztalon főleg magyaros, házias, húsközpontú ételek sorakoznak. A melegítő pultokból szedhető készételek mellett a grillpultban frissen lehet megsüttetni, grillezni az általunk választott ételeket. Itt többféle pácolt, illetve fűszeres csirke, marha (bélszín csíkok), sertés (tarja, sertésszűz), hal (lazac) és királyrák volt.
A korábbi értékelésben emlegetett láma, kenguru, zebra, krokodil, tintahal és egyéb különlegességek ottjártamkor nem voltak sajnos megtalálhatóak. A 3 féle leves közül frankfurtival indítottam. A levesek tartalmasak, gazdagok voltak, de az én ízlésemnek egy kicsit nehezek, zsírosak. Az ételek közül példaképpen néhány: lecsós szelet, csülökpörkölt, Pekáry-szelet, rántott máj, pacalpörkölt, hortobágyi palacsinta, rakott tészta, sült oldalas. A normál étlapon a főételek árai 3900-8900 Ft között alakulnak.
A vegetáriánusoknak hiányérzetük lehet, mert a rántott sajton és gombán kívül leginkább saláták voltak. A vegánokról nem is beszélve, hiszen ők tejterméket, így sajtot sem fogyasztanak.
Érdekességképpen kínálnak sushit is, de ezek tárolása nem megfelelő így, hogy kiteszik a teraszra 35 fokban, még ha árnyékban is. Nagyon hamar állott, száraz lesz, a nyers halak tárolási elvárásairól nem is beszélve (nem volt letakarva a tálca!!).
A desszert kínálat elég szolid, mindössze 4 fajta, erdei gyümölcsös panna cotta, kókuszos-csokis kocka, barackos szelet és képviselőfánk volt a kínálat.
A személyzet megfelelő létszámú, udvariasak, készségesek. Élő cigányzenével szórakoztatták a vendégeket az étkezés ideje alatt.
A gyömbéres limonádé 950 Ft (5 dl).
Nincs kötelező szervizdíj.
Ha valaki sokat tud enni - én nem - annak biztosan nagyon megéri, mert simán bőségesen "le lehet enni" az ebéd árát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (43)
Pekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - EgyébPekáry Kastély Étterem Pécel - Egyéb

Pekáry Kastély Étterem további értékelései

2023.06.28gyerekekkel
Kiváló
Egy közeli településről jöttünk át ide, amit nem bántunk meg. Hét vége lévén a svédasztalos lehetőséget próbáltuk ki. Minden családtag megtalálta a kedvére és ízléséhez való ételeket. Ínyencségeket is találtunk. Bizonyára kicsit többet ettünk, mint általában, de a kínálat csábító volt....
2022.06.30családjával
Kiváló
Többször jártunk itt, mindig nagyon finomak voltak az ételek, nagyon kedvesek voltak a felszolgálók. Hétvégen a svédasztal is nagyon jo. Es az ételek minőségéhez kélest, nem volt drága.
2022.06.06családjával
Szörnyű
Többször jártunk már itt, mindig jól éreztük magunkat. Ezért a családi eseményt is itt tartottuk meg. Svédasztalos étkeztetés van 7-végén, így a szombatot választottuk. A pincér mikor szedte le az asztalt, elejtette a kést, rá a ruhámra, tiszta zsír lett. Süteményes púltnál mertem szólni, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő
42.435 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval