Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jánosik, a szlovák betyár

Jánošíkova Krčma PilisszentlászlóJánošíkova Krčma Pilisszentlászló a térképen

2021. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Esztergom felé utazva nem tudnám megmondani pontosan, hogy miért álltunk meg Pilisszentlászlón, minden esetre letértünk az útról, mondván, biztosan van itt valami látnivaló. Leparkoltunk a falu központjában, ami a buszmegállót és vele szemben egy kis kápolnát jelentett.
A balra bemenő mellékutcában láttuk meg a Jánosik kocsmát, ami Juraj Jánosik híres szlovák betyárról kapta a nevét. Mivel Pilisszentlászló tót nemzetiségű falu, így nem meglepő, hogy a kocsma felirata sem magyarul, hanem szlovákul szerepelt. Szóval amolyan Rózsa Sándor szlovák módra hőssel van itt dolgunk.
A kocsma tipikus falusi ivóhely a tipikus odajáró arcokkal, fazonokkal. Szerintem határozottan jó hangulat volt, kedvesen fogadtak bennünket. Az udvaron van egy teraszuk is. Az árak barátságosak, cserébe kommersz italokat kínálnak. Ételeket nem láttunk.
Egyébként bent mindenki magyarul beszélt, nem tudom, maradtak-e még olyan szlovákok a faluban, akár akár a nyelvhasználat terén őrzik a tradíciókat.
Egy sör és egy üdítő 860 Ft-ba került.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (18)
Jánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - EgyébJánošíkova Krčma Pilisszentlászló - Egyéb

Jánošíkova Krčma további értékelései

2018.09.18egyedül
Átlagos
Szerintem ide nem jön senki, aki nem helyi erő, csak ezért, hogy ezt a kocsmát látogassa. Tipikus helyi nevezetesség, úgy gondolom, egy alapvetően szlovák falu a hegyekben, és hát persze, miért is ne lenne itt egy Jánosik-kocsma... éppen ide való. Amúgy nem tudom, más időpontokban ki szokott...
Népszerű szállások a környéken
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
37.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval