Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szamosban első!

Vörösvár Cukrászda PilisvörösvárVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár a térképen

Kiváló 2019. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. október 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Innen, ebből a pilisvörösvári cukrászdából, ill. termelő üzemből indult a Szamos "birodalom", a Szamos cukrászdák, ma már, országos hálózata.
Illő tehát egy kis történelmi visszatekintés is.

A cégalapító Szamos Mátyás 1971-ben hozta létre vállalkozását, amikor a nyugdíjig már csupán hét éve volt hátra. Akkor azonban szó sem lehetett arról, hogy magánszemély, mai értelemben vett céget indítson: a “cégalapítás” annyit jelentett, hogy kiváltotta az ipart, s felvett három alkalmazottat, amennyit egy kisiparos foglalkoztathatott. Egyre több megrendelést kapott, amelyeknek “fusiban”, otthon tett eleget. Hajnali 4-kor kelt, 5 órakor már az asztalnál állt a munkahelyén a Dél-Budai Vendéglátó Vállalatnál, s amikor délután 2-re hazatért, folytathatta a munkát akár este 10-ig. Felmerült, hogy ebből “maszekban” is meg lehetne élni. Gyermekei is unszolták, hogy hagyja ott a munkahelyét, csak a felesége ellenezte a tervet, mert túlzottan kockázatosnak tartotta, hogy egy háromgyerekes családapa lemondjon a biztos fizetéséről. Végül a lánya írta meg édesapja felmondólevelét; amikor "Matyi bácsi" azt átadta, fizetésemelést ígértek neki, ha a vállalatnál marad, ekkor azonban már nem lehetett eltántorítani tervétől.
Ám a lakóhelyük szerint illetékes VIII. kerületi tanács hivatalnoka – arra hivatkozva, hogy nem létezik marcipán-tortadísz készítő szakma – nem adta ki az iparengedélyt. A szerencse azonban megsegítette: egy vacsorán véletlenül a pilisvörösvári tanácselnök mellé került, s anélkül, hogy ismerte volna asztalszomszédja kilétét, elpanaszolta a gondját, mire az illető megígérte, hogy egy hét alatt kiadja a hivatalos iratot. Állta is a szavát, ennek köszönhetően a cég Pilisvörösváron meg is kezdte működését.

Ha belépünk ebbe, a ma is álló, átlagos pilisvörösvári házba, akkor az első, amit megérezhetünk, hogy a cukrászat-történelem egy fontos helyszínén tartózkodunk. Maga az épület tkp. egy bolt és egy cukrászda. A boltban a Szamos termékek széles választéka kapható. Hasonlóan széles választék, a szokásosan kitűnő minőségű cukrászati termékekből is. Új kedvencem a meggyes linzer, itt is ezt fogyasztottam. Párom egy remek házi krémest és kiváló kávét választott.
Udvarias kiszolgálás, korrekt árak. Körülöttünk pedig a pilisi hegyek.
kirándulás előtt, kirándulás után - ide még visszatérünk!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Vörösvár Cukrászda további értékelései

2020.10.11barátokkal
Kiváló
Pilisvörösvár. Innen indult el a Szamos Cukrászat "Birodalom", amelynek a nevét már szinte mindenki ismeri hazánkban. Érdekes a család története, mert ez is egy családi vállalkozás. Az alapító Szamos Mátyás szegény családból származott, de jó kézügyességgel áldotta meg a sors. Auguszt E....
Népszerű szállások a környéken
Klebelsberg Kastély Budapest - Budapesti feltöltődés
Budapesti feltöltődés
2025.01.02-ig
Klebelsberg Kastély Budapest
68.220 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval