Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

'Nincs más titok, csak a minőség.'

Vörösvár Cukrászda PilisvörösvárVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár a térképen

Kiváló 2020. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. október 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pilisvörösvár. Innen indult el a Szamos Cukrászat "Birodalom", amelynek a nevét már szinte mindenki ismeri hazánkban. Érdekes a család története, mert ez is egy családi vállalkozás. Az alapító Szamos Mátyás szegény családból származott, de jó kézügyességgel áldotta meg a sors. Auguszt E. Józsefhez szegődött el cukrászinasnak, és először egy dán cukrászmestertől leste el a marcipánrózsa készítésének fortélyát. Gyakorlatilag ez alapozta meg a későbbi saját céget, amely a 60-as években kisiparosként Pilisvörösváron tortadíszeket készített kiszállításra. A cég fokozatosan bővült, fejlődött, 1985-re már 20 alkalmazottjuk lett a műhelyben. Jelenleg már 4000 m2-es termelőkapacitásuk van, a főüzem továbbra is Vörösváron található. 2019-ben jelentős, több száz millió Ft-os fejlesztést hajtottak végre. Jelenleg országosan 23 cukrászdát működtetnek.
Már a család 3. generációja is cukrászattal foglalkozik.
Egy csendes kis utcában, kertes családi házból alakították ki a Vörösvár Cukrászdát. Parkolási lehetőség a kapu előtt. Az udvaron a fák alatt lehet hűsölni, ami jól is esett a csaknem 40 fokos hőségben.
A cukrászdába belépve néhány marcipán kompozíció fogadja a látogatókat. Pl. rózsaszín zeneszoba egy kastélyban, őszi szüreti kosár. A pultban először a számtalan csoki bonbon közül válogattunk fél tucatot, ezeket súlyra adják. Epres pezsgőset, sós karamellás kagylót, kandírozott narancshéjat, pisztáciás golyót, barack marcipánt, étcsokis trüffelt.
A fagylaltokat sem lehetett kihagyni. A legjobban sikerült Szamos fagylaltok szerintem a bonbonmeggy és az Eszterházy, de a vajkaramella és a mangó is ízlett. A hűtőben egész tortákat is láttunk, ezeket alapvetően rendelésre készítik. Süteményt ezúttal nem ettünk.
A polcon sorakoztak a boltokban is kapható Szamos csokoládészeletek, illetve marcipán figurák. A narancsos marcipános kocka az egyik kedvencem.
A beltérben is vannak asztalok, lehet kávét is kérni a sütik mellé.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (11)
Vörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - BelsőVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - EgyébVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - Étel/italVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - Étel/italVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - Étel/italVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - BelsőVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - EgyébVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - Külső képVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - Külső képVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - Étel/italVörösvár Cukrászda Pilisvörösvár - Egyéb

Vörösvár Cukrászda további értékelései

2019.10.25a párjával
Kiváló
Innen, ebből a pilisvörösvári cukrászdából, ill. termelő üzemből indult a Szamos "birodalom", a Szamos cukrászdák, ma már, országos hálózata. Illő tehát egy kis történelmi visszatekintés is. A cégalapító Szamos Mátyás 1971-ben hozta létre vállalkozását, amikor a nyugdíjig már csupán hét éve...
Népszerű szállások a környéken
Klebelsberg Kastély Budapest - Augusztus 20. - teljes előrefizetéssel
Augusztus 20. - teljes előrefizetéssel
08.15-20.
Klebelsberg Kastély Budapest
72.930 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval