2025. május 13.a párjával járt itt 55Csodás természeti környezet az izgalmas Drávával. Vízvárról gyalog könnyen megközelíthető ez a vadregényes táj. Ismertető táblák tájékoztatnak a növény-, és állatvilág sokszínűségéről. Remek hely!
Érdekes
2025. május 13.a párjával járt itt 45Basa-kert, mert a Basa a háremhölgyei gyönyörködtetésére ültettette a csillagos nárciszokat a 13 hektáros területre. Sok már virágzott, de ugyanennyi volt még teljesen bimbós Húsvétkor. Így is csodás látvány volt. A kert még rejti a templom romjait mely körül régen palánkvár állott. Jó volt itt lenni!
2025. május 13.barátokkal járt itt 55Az Óhegy park egy gondozott zöld köztér, mely 0-24 órában használható edzésre, sétára, játszani, napozni, kutyát sétáltatni. Minden korosztály számára alkalmas feltöltődésre. Láttunk itt vízcsapokat és illemhelyet is meg kerákpár-javító részt is. A park legszebb fája a mammutfenyő. Bagolyodu is van, de több madarat is láttunk. Ez egy zöld oázis!
2025. május 12.a párjával járt itt 55Már régóta szembe akartam nézni ezzel a hatalmas nyúllal, most végre sikerült! Jó ötlet, szép és különleges ez az ünnepi utcácska. Sétaút tele tojásokkal, tojásfa, borosüveg tojás, nyulak, tojások és autó csupa ünnepi díszben és bámészkodók sokasága. Kirakodó vásár, rétesek és lángosok ahogy illik egy ilyen forgataghoz. Érdekes volt itt lenni!
2025. május 8.barátokkal járt itt 45Belépve kellemes hely, régi hangulatot őriz. Leülve viszont már szűkek a helyek, épphogy el lehet férni a mögöttünk űlővel. A pincér hölgy kedves, udvarias volt. Borjúlábat már sokszor meg akartam kóstolni, most sikerült. Finom volt. Barátnőmnek is ízlett a rántott sajt. Ami furcsa volt, hogy fizetni az italos részlegre kellett lemennünk. Ettől függetlenül, ha erre járunk újra bejövünk, mert az étel jó volt!
2025. május 8.barátokkal járt itt 55Kerti napon voltunk barátnőmmel. A kert is gyönyörű, sokféle, gondozott növénnyel, de e napon előadások, bemutatók és vezetett séták is voltak. Sok-sok árus különféle termékekkel. Mi mézet és növényeket vettünk. Jól éreztük magunkat.
Érdekes
2025. május 8.barátokkal járt itt 45Tápiógyörgye lakossága ezen emlékműnél emlékezik meg a 147 hősi halottjáról és 180 hadirokkantról, árvákról minden májusban, mely a Szent Anna templom kertjében került felállításra 1924-ben. E szobor szépen kidolgozott és a környezete ápolt, tisztelik az itt lakók az elődeiket. Névsor is olvasható az oldalán.
Érdekes
2025. május 8.barátokkal járt itt 45Tápiógyörgyének eredetileg barokk temploma volt. 1861-ben szentelték fel ezt a templomot, melyhez a régi templom anyagaból is felhasználtak. Kívülről a szépen rendben tartott templom kertben áll, előtte a nagy kereszttel.
Érdekes
2025. május 8.barátokkal járt itt 452000-ben emelték ezt az emlékművet, kifejezve tiszteletüket az államiságunk iránt. A művész kettős oltárt készített mindkét oldalán üzenettel. Elől, István király az intelmeit adja át fiának, hátoldalán országunk első ismert térképe kőbe vésve. Az oltár csúcsán az Árpádok szent madarát láthatjuk. Érdekes és szép alkotás.
Érdekes
2025. május 7.barátokkal járt itt 45A Szent Anna templom kertjében található ez a kis barlang. Jól megépített, hívők által kedvelt hely. Látszik, hogy gondozzák, járnak ide. Egy mindenki számára érthető és elérhető ima is ki van akasztva. Kellemes, megnyugtató hely!