Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Érdekes, de még kiforratlan

Bükki Csillagda RépáshutaBükki Csillagda Répáshuta a térképen

Érdekes 2022. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Előzetesen megvásároltuk a belépőjegyeket, így a helyszínen már csak a karszalagot kellett átvennünk. Nehezen sikerült leparkolnunk, teljesen tele volt az egész parkoló amikor megérkeztünk, így az út mentén nem messze a stop táblától, viszont elég messze az épülettől tudtuk csak lerakni az autót. Sajnos nagyon kevés hely van kialakítva ahhoz képest, amennyi ember érkezik. Kívülről nagyon modern és tetszetős az épület, bent kicsit kaotikus volt, nem is tudtuk hirtelen merre induljunk. Mindenhol sorba álló, nézelődő, sorba álló emberek, kicsit nehéz volt eligazodni és elférni. A karszalagok színe szerint csoportokba osztják a látogatókat, de igencsak fülelni kell mert a hölgy nagyon halkan tájékoztatta a tömeget a teendőkről és szabályokról. A kiállító terem nagyon szuper, informatív, viszont lehetne még interaktívabb, lehetne több szó a bolygókon kívül a csillagokról is (ha már csillagda), illetve azt gondoltuk lesz tárlatvezetés is, ami sajnos nem volt, mindenki arra ment amerre akart. Az idő is kevés volt, kb felét tudtuk megnézni csak, aztán szóltak hogy menni kell tovább, de a legvégén majd visszajöhetünk még (végül nem tudtunk, mivel utolsó csoport voltunk és a végén már zárták az épületet... :( )
A kupola a távcsővel érdekes volt, de kicsit többet vártam, az előadó lány szimpatikus volt, jól kommunikált, de valami hiányérzet mégis maradt bennünk.
A filmvetítés nagyon érdekes volt, kb 20 perces filmet néztünk meg, nekem talán ez tetszett a legjobban mert sok érdekes információt tudhattunk meg, a látvány is nagyon tetszett. A szimulátort nem próbáltuk így arról nem tudok véleményt mondani. Összességében tehát azt mondom, hogy vannak még hiányosságok, van még hová fejlődni, de jó az irány. Nekünk csak ez miatt nem feltélen érte meg 2 órát utazni, de ha valaki a környéken él vagy errefelé tölt el több napot, akkor jó program lehet.
Milyennek találod ezt az értékelést?

Bükki Csillagda további értékelései

2023.10.03a párjával
Érdekes
A Lillafüredről Egerre tartó út mellett helyezkedik el a Répáshutai csillagvizsgáló. Aki betér a parkolójába, gyönyörű kilátásban gyönyörködhet Répáshuta irányába. A csillagvizsgálóban lévő programok is érdekesek, mi nappal voltunk és szerencsénkre napos tiszta volt az égbolt. Egyszer...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szeleta Lillafüred - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.22-ig
Hotel Szeleta Lillafüred
42.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Nyári élmények itthon
Nyári élmények itthon
06.10-09.01.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
125.848 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval