Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Időnkívülséget sugalló idilli hely

Homoki Asztal RuzsaHomoki Asztal Ruzsa a térképen

Kiváló 2021. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. október 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ásotthalom és környéke nem a pusztaságairól, hanem inkább gyönyörű erdőiről nevezetes, a Homoki Asztalt sem könnyű megközelíteni, szűk földutakon kanyargunk, sokszor elkerülhetetlen, hogy a bokrok ágai érintkezésbe kerüljenek egy nagyobbacska gépjárművel. De megérkezve nem bánjuk a viszontagságokat.
Az egész tanya, az alföldi tájjal, a saját zöldségültetvényekkel, a környező épületekkel együtt a mesebeli időtlen idill élményét adja, aki itt megfordul, szinte biztos, hogy visszavágyik. A hitelesen rusztikus belteret elképesztő esztétikai érzékkel rendezték be, megidézve egy boldogabb történelmi korszakot. Belső gerendázat, téglamintás padlózat, a falon lovas festmény. Az étkészlet Monarchia-korabeli, a bútorzat a népi és a nagypolgári világot egyszerre idézi. A dekorációban többek között szürkemarha-koponya, íjak, honfoglaláskori stílusú fejfedők, karikás ostor.
Mintegy huszonöt, gonddal összeválogatott magyar minőségi bort tartanak, melyeket öt kivételével decire is kimérnek. A kilenc töményital zöme prémium tétel. Az Uradalmi manufaktúra söreit kínálják, az alkoholmentes rovatban pedig lápastói gyümölcsleveket, limonádét, házi szörpöt. Öröm regisztrálni a kommersz, nagyipari termékek teljes hiányát.
A kiszolgálás kifogástalan: kedves, udvarias, szívélyes, felkészült, szolgálatkész.
Előételképpen paradicsomokat kértem bivalymozzarellával. Szépen tálalt, ízletes fogást kaptam bazsalikommal, olívaolajjal. A caprese nevű népszerű olasz előétel volt ez csúcsminőségű alapanyagokból prezentálva. A mellé kért házi kenyér élvezhető volt, de elmaradt a várakozásaimtól. Ízletes, csavarmentes volt a mangalica kolbász és hurka sörös káposztával és savanyított zöldségekkel. A kolbász sütéskor kifakadt, de ez nem rontott az összélményen. A házias túrógombócot tejfellel, valamint selymes, friss, jó ízű gyümölcsmártással és mentalevéllel tálalták.
A konyha 4,5 pont lenne, amit felfele kerekítenék mindenképpen, de itt az alapanyagok messzemenően indokolttá teszik ezt. Az összélmény öt pontosságához kétség nem férhet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Homoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - EgyébHomoki Asztal Ruzsa - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Homoki Lodge Nature Quest Resort Ruzsa - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Homoki Lodge Nature Quest Resort Ruzsa
63.720 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
99.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval