Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Battonyától Földvári-Nemesmedvesig

Medves Hangulatszálló SalgótarjánMedves Hangulatszálló Salgótarján a térképen

2013. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2013. augusztus 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
(A címben egy régi iskolai emlékemre utalok, és játszok el a nevekkel. 1985-ben, a felszabadulás 40. évfordulójára országos mozgalmat indítottak, amely az elsőként és utolsóként felszabadított települések nevét tartalmazta. A medves kifejezést ott hallottam először.)
Már a névadás is nagyon ötletes: Medves Hangulatszálló. Kíváncsian vártuk, hogy milyen hangulatban fogunk megszállni. A honlapjuk is nagyon szellemes. Informatív, eredeti és megvan benne az a finom önirónia, amivel saját helyzetüket látják, láttatják. Attól külön ellágyultam, hogy az e-mail-es foglalást követően teljesen komolyan vettek, és utazásunk előtti héten aggódva tájékoztattak róla, hogy ott-tartózkodásunk idején egy teenager tánctábor is lesz, amely esetlegesen zavarhat bennünket. De mi eltántoríthatatlanok voltunk.
A szálloda mesés helyen van. Erdő, park veszi körül. Kicsit nyújtogatjuk a nyakunk, még Salgó vára is látszik. Két kicsi gyerekkel utaztunk, és teljesen ideális elhelyezést kaptunk. Az előtérből nyílt a két szoba, amelyeken nem volt ajtó, így a kicsik sem féltek külön aludni. A szobák egy közös erkélyben végződtek. Eddig azt mondanám, tökély! DE, nem tudom nem megjegyezni, hogy a nem franciaágyas szobában az ágyak le voltak szakadva, a mi szobánkból az erkélyajtó nem volt nyitható, és szappant sem látott a fürdőszobai fali tartó már jó ideje. Mindezek kevésbé voltak zavaróak, mert egész nap kirándultunk, és csak a vacsorára értünk vissza, aztán nyugodni tértünk. A szoba és az ágynemű tiszta.
Az étkezésről: turista menüt kaptunk, amely egyszerű, de ízletes ételeket ígért. Valóban. A reggelin ugyan látszott az alacsony költségvetés, nekünk különösen a zöldségfélék hiányoztak, de a vacsora nagyon rendben volt. Egyszerű, de finom sültek, körettel, savanyúval. Külön öröm, hogy megúsztuk a tejszínhabspray-vel agyon nyomott gesztenyepüréket, amik a "normál" vendégeknek jártak. Sőt, egy alkalommal, amikor a főnök látta, hogy frissen szerzett barátaink adtak a gyerekeimnek a sárgadinnye desszertjükből, nekik is kihozott egy-egy szeletet.
Itt át is térnék az emberi tényezőre, azaz a személyzetre. Mind a szállodában, mind az étteremben nagyon kedves és udvarias kiszolgálásban volt részünk. Úgy mondanám, hogy a kedves bánásmód feledtette velünk a tárgyi hiányosságokat. Összességében, csodálatos 6 napot töltöttünk Nógrád megyében. És kiváló hangulatunk volt a Medves Hangulatszállóban.
Ami kevésbé nyerte el a tetszésünket: Említettem már a szoba elhasználódottságát. Leszakadt ágyak, elfeslett zuhanyfüggöny, nem nyíló erkélyajtó. Bár a szoba tiszta volt, de a lépcsőházban szaladgáló porcicák lehangolóak voltak. Csakúgy, mint az egy emelettel lejjebb levő folyosói hűtő, amiért közelharc folyt a vendégek közt. Kiválónak tűntek a programajánló anyagok, azonban az első napi kirándulás után kiderült, hogy a képeslapmúzeum elköltözött, a tengerszem kiszáradt. Vagyis érdemes lenne újragondolni a programajánlatokat.
A legbosszantóbb élmény is ehhez köthető, ugyanis a megvásárolt programcsomagunk tartalmazta a salgótarjáni bányamúzeumba szóló ingyenes belépőket. Amikor ezeket kértük, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy fizessük ki a helyszínen, és kérjünk ÁFÁ-s számlát a hotel nevére, amelyet majd levonnak a szállásdíjunkból. Két felnőtt, és egy három év alatti gyerek díját kifizettük a Gulliver.hu-n keresztül. Azonban van még egy alig három éven felüli gyermekünk, aki majdnem annyi plusz költséget jelentett, mint maga a kedvezményes csomag. Nem baj, azért az ember már csak elviszi a nagyobbik gyerekét is, még ha drága is. DE találtam a honlapon egy kuponakciót, amellyel 5000 Ft kedvezményt kaptunk. A kijelentkezéskor tehát odaadtam a kupont és a bányamúzeumi ÁFÁ-s számlát. A bájos recepciós hölgy közölte, hogy csak egy kedvezményt tud érvényesíteni. Nos erről korábban nem volt szó. Különben is kétféle fizetésünk volt, hiszen a gulliverest már korábban rendeztük, most csak a nagyobbik gyerek szállását, ellátását és az idegenforgalmi adót kellett fizetnünk. Ez kicsit bosszantó volt, hiszen a bányamúzeumi belépőt a csomag tartalmazta, a kupont viszont a honlapjuk ajánlotta. Szerintem ezeknek semmi közük egymáshoz. Mindegy, nem szeretném, ha ez a bosszúság rontaná az egyébként nagyon kellemes nyaralásunkat, de azt nem szeretem, ha valamiben nem következetesen járnak el velem.
Visszautalva a címre, tényleg volt egy kis időutazás, mert a múltszázad nyolcvanas éveiben kiváló minősítést kapott volna a hely. Azonban a mai fogyasztói társadalom szemével a "jó ár/érték arány" csak egy eufémizmus, amellyel magunkat akarjuk vigasztalni a tapasztaltak miatt. Én mégis azt mondom, hogy nem kell mindig kaviár, és ha jól akarjuk magunkat érezni, plusz az ott dolgozók is igyekeznek ezért mindent megtenni, akkor kis pénzből is lehet nagy élményt szerezni. Köszönet érte!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (4)
Medves Hangulatszálló Salgótarján - Külső képMedves Hangulatszálló Salgótarján - SzobákMedves Hangulatszálló Salgótarján - SzobákMedves Hangulatszálló Salgótarján - Környék

Medves Hangulatszálló további értékelései

2018.04.23a párjával
Kiváló
A csendre és nyugalomra vágyók tökéletes szállása. Egy kicsit retro stílusú, de jól felszelet hotel, csodaszép fenyőerdő közepén, távol a város zajától. A személyzet kedves, a konyha jó, az ételek finomak. Mi három csodás napot töltöttünk itt a férjemmel és bármikor visszamennénk! Kiváló...
2016.05.03a párjával
Egy csodálatos hetet töltöttünk a párommal ezen a csodálatos helyen, bármikor visszamennék! A természet csodái és a kényelem, a tökéletes kikapcsolódás színhelye! Salgó -vár, Zagyva folyó eredése, Medves-fennsík. Mindehhez társult a személyzet és az étterem dolgozóinak kedvessége, a kitűnően...
2015.01.25a párjával
Kiváló
A csendre pihenésre vágyók tökéletes szálláshelye gyönyörű környezet,fenyőerdő közepén csodás tiszta levegő csend csak az erdő zaja.A személyzet a konyha a tisztaság,minden rendben,bőséges ellátás félpanzióval is!!Aki pihenni kikapcsolódásra vágyik, szereti MAGYARORSZÁG szép tájait ár-érték...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval