A barokk stílusú kastély a település ma is álló műemléke, melyet Szepessy Sámuel állíttatott nővérének, Szepesy Máriának 1779-ben. A kastély kertjét egykoron síremlékek és műbarlangok szegélyezték. Itt élt 1837. és 1841. között Eötvös József reformpolitikus is, később a Gorove család birtokába került.
A kastélyt 1830-ban klasszicista stílusban építették át, ekkor nyerte el mai formáját. Jelenleg mozgásjavító iskola és diákotthon működik benne.
Azért ez mégis egy Eötvös-Gorove kastély, ha a környéken jársz valahol, persze, hogy beugrasz, megnézed. Mondjuk azzal a tudattal, hogy belül nem nagyon fogsz kastélyfélét látni, nem is nagyon szabad belépni, mivel ez egy mozgásjavító intézet, iskola, és a fogyatékkal élő gyerekek mégsem turistalátványosságok, természetesen.
De azért benyomultam, Budapesten is mindig bementem a Mozgásjavítóba a Mexikói úton, de ha egyszer gyógypedagógus vagyok, na. Ide meg a kollegalitás alapján engedélyt kérni mentem be, hogy mit szabad és mit nem, meg is beszéltük, inkább a parkban járok körbe, felhívták a lányok a figyelmemet a kert végén lévő sírelmlékszerű valamire, de senki sem tudta, mi az. Kiderült, hogy sokan nem tudják, tulajdonképpen egy memento mori, a legenda szerint egy halvaszületett gyerek emlékére. Megvizsgálták a koporsót, állítólag nincs benne senki. Az épület meg hát nem az eredeti, az igazit 1770 körül építették, aztán végleges formáját átépítés után 1830-ban nyerte el. Én meg töprengtem azon, hogy ilyen igazán egyenetlen terepen, csupa lejtő, domb az egész, jó ötlet volt mozgásjavító iskolát működtetni? De hát ők tudják, sok évtizede már ez a működés főterülete.