Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Igazi pincér, jó ételek - ugyanitt takarító(/nő) kerestetik

Speiz Bistro SárvárSpeiz Bistro Sárvár a térképen

2016. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. április 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Átutazóban Sárváron elkapott az éhségmanó. Rendes éttermet kerestem, a Bassiana Hotel és Étteremnél álltam meg. Sajnálatos módos sem az étlap (árlista) nem volt kifüggesztve, sem a recepciós hölgy "figyelmessége" nem fogott meg, mondhatnám azt is, hogy semmibe vett. Ilyen kiváló fogadtatás után gondoltam keresek valami más helyet. Elindultam a városból kifelé, a kórház mellett két kisebb helyet is találtam. A sarkon lévő Speiz Bisztrót választottam, mivel láthatóan kevés vendég volt.
Bent az asztalok - kettő kivételével - varrógépállványból készültek, amit egyedi ötletnek vélek. A széket kevéssé vélem kényelmesnek, 1 órát azért kibír rajt az ember. A járólap narancssárgás (?) színe nekem nem jött be, de nem is volt fényesre súrolva. A takarítás hiányossága leginkább a kirakaton látszott: pókhálós és koszos volt.
Az étlap számomra egyedi módon volt összeállítva: egy felírótáblára vannak lapjai rögzítve. Pizza és hamburger mellett néhány leves és főétel is volt rajta, igazi kakukktojásként pedig mexikói ételek. Pizzát választottam magyarosat, plusz pepperoni paprikával. A pincér felkészült volt - ezt majd kifejtem még - mindjárt mondta, hogy sajnos csak édes/normál/mild ki hogy ismeri van, megkérdezte megfelel-e? Mondtam, hogy természetesen. Közben a szomszéd asztalnál lévőknek kihozták a hamburgert. Óriási adag volt, szerintem dupla vagy tripla hússal és hasábbal. Összefutott a nyál a számban, egyből gondoltam, hogy legközelebb kipróbálom. Hamarosan jött a pizzám is. Elég jól sikerült sikerült - bár minden eddigi tapasztalatomhoz képest eltérő. Vékonytésztás, jól megsütött, de a zöldségek (paradicsom, paprika, pepperoni) a tetején szinte nyersek maradtak, azaz a vitamin bennük maradt. Igazán finom volt és bőséges, a maradékot becsomagoltattam. Visszatérve az ízes beszédű, kellemes modorú, kissé széteső mozgású felszolgálóra. Készségesen becsomagolta a maradékomat. Miközben ettem, a szomszéd asztaloknál a kiürült poharakat, üvegeket tapasztalva rákérdezett az újabb adag igényre, érdeklődött, hogy ízlik-e az étel. Mivel az utóbbi időben negatív, adott esetben keserű tapasztalataim voltak a felszolgálók felkészültségét illetően, örömmel tapasztaltam eme hozzáállást.
A lényeg: a kosz ellenére örömmel jövök vissza és ajánlom mindenkinek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Gyenge

Speiz Bistro további értékelései

2018.01.06gyerekekkel
Szörnyű
2018.01.05 én jártunk a nevezett Bistroban két gyerekkel. Kettő pizzát rendeltünk zárás előtt 40 perccel. Az egyik pizza alja nagyjából szénné volt égetve, a másik sületlen volt. Amikor megmutattuk a pincérnőnek az volt a válasz hogy náluk így sütik a pizzát. Ő megeszi a szenes pizzát is, mert...
2017.06.19a párjával
Átlagos
A hely egy tök jól berendezett kis étterem. Tényleg bisztró jellege van. A pincér hölgy kedves, és segítőkész volt. Kebap tálat és borjúpörköltet rendeltünk. A kebap tál nagyon finom és nagyon bőséges volt. Sajnos a borjúpörköltről nem igazán tudok jót mondani. Nem volt igazán jóizű, és a...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bassiana Sárvár - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Bassiana Sárvár
55.250 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval