Még nincs helyezése városi Egyéb látványosság közül
Nos, játszótér van mindenfelé, csúszdák, hinták, homokozók, ezért még nem kéne megállnunk, de hát ez itt egy különleges képződmény Segesden, a hazafias játszótér műfaja. De végül is az jó, meg érdekes, meg van rá mód idejekorán elkezdeni játék közben a történelem oktatását.
Bennem is mély nyomot hagytak a gyerekkori katonásdik, harcos, zászlós verekedések, mint a Pál utcában a vörösingesekkel. Itt ugyebár súlyt helyeztek arra, hogy valami összefonodás is legyen, a kereszt motívuma az mindenhol legyen a vérzivataros évszázadokban, és bele is fertőz a lélekbe rendesen, sokáig görgettem magamban azt tévhitet én is, hogy a kereszt az a szent kötelesség, azért harcolni kell, a király fején is az van, meg a zászlókon, aztán a kereszt az valami velejáró vérontás és halál. Azt hiszem, felnőttnek kellett már lennem, mire rájöttem hogy nem, ez nem igaz, ez csak egy szálhámos zsákutca. De ehhez normális keresztényeket kell ismerni, nem militáns hazafiakat. Szóval van itt fából honfoglaló ősmagyar vágtatva, van vár, van király karddal, kereszttel, őshonos magyar állat is akad, de még labirintus is, igaz, alacsony még, de piciknek talán már így is szórakoztató.