Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagy várakozások - ehhez képest felemás élmények

Siklósi Vár SiklósSiklósi Vár Siklós a térképen

Átlagos 2019. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2019. szeptember 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2019. augusztus 9-én látogattunk el a Várfesztiválra, amit mind az elektronikus média, mind a szállásunk (Sikonda, Ambient) hirdetett.

Várjátékok, török megszállás, és -mivel célzottan mentünk- csoportos idegenvezetés. Mi kell ennél több.

1. fekete pont: jegyvásárlás: Alagsori helyiség, 1 (egyetlen) működő kassza (igaz, a fiatalember példamutatóan dolgozott az egyébként nagy melegben). Amit nem értettem: hogyan lehetséges ennyire levegőtlen helyiségben jegyárusítást folytatni? Még neki sem kezdtünk, máris teljesen leizzadtunk (nemcsak mi).
2. fekete pont: beléptetés: korhű jelmezben fogadták a vendégeket a helyiek(?). Amikor félig tréfásan, félig bosszúsan megjegyeztem, hogy már török sem kell a befűtéshez, a nagydarab (kövér) atyafi annyit bírt válaszolni, hogy nyáron a meleggel, télen a hideggel van gondja a látogatóknak. Bravó!

Ugyanakkor már e kapuban várt minket a szintén korhű jelmezbe öltözött idegenvezetőnk, aki nem sajnálta sem az idejét, sem a tudását - bemutatta gyakorlatilag az egész várat. Érdekes volt, informatív volt, nagyon megérte.
Fent a bástyán mókás előadás-felvezetés kéretében pisztolyt is elsütöttek a nagyérdemű tiszteletére.

Viszont a szintén korhű ruházatban eljátszott török játékok és ismeretterjesztő előadás -a várakozásokhoz, vagy pl. a visegrádi hasonló jellegű látványossághoz képest- gyenge, megkockáztatom, kissé unalmas volt.

Összegezve: (ilyen igényes) idegenvezetéssel kifejezetten ajánlott (főleg, ha a legelején akár levegőtlen helyen is elvagyunk), anélkül inkább egyszer nézhető-nézendő kategória (szerintem).

Viszont ha már egyszer ott járunk, megtekinthető még a közelben lévő Malkocs bej dzsámija (azért kicsit többet vártam, egylégterű, érdekes, de nem túl izgalmas kistemplom; ízlés dolga), és az ennél szerintem sokkal nagyobb szépséget mutató, de valamiért mégis a helyi ajánlások által méltatlanul mellőzött Szerb templom (a dzsámitól talán max. 40 m-re) is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (3)
Siklósi Vár Siklós - Siklósi Vár Siklós - Siklósi Vár Siklós -

Siklósi Vár további értékelései

2022.11.06a párjával
Kihagyhatatlan
Úgy emlékszem, a 60-as (??) években még aludtam is benne. Mármint a várban. valami osztálykirándulás volt, és mi a turistaszálláson szálltunk meg, az emeleten. Nem tudom, mennyire tiszteltük a várat, arra nem emlékszem. De ez a vár már nem ússza meg, hogy Tenkes kapitányával ne azonosítsuk. Hat...
2022.11.04a párjával
Kihagyhatatlan
Október végén Pécsről átbuszoztunk Siklósra. A busztól nem kell túl sokat gyalogolni a várig, kényelmesen fel lehet sétálni nagyobb megerőltetés nélkül. Amit csak lehetett, mindent megnéztünk. Elfogyasztottunk egy finom kávét a vár kávézójában.
2022.08.25a párjával
Kihagyhatatlan
Tetszett a kiállító szobák rendezettsége,tisztasága ,jó hogy pár ruhadarabot fel lehet venni,ezekben lehet fotózkodni. A sok időszakos kiállításnak köszönhetően csodás órákat lehet eltölteni.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval