Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kalandos, érdekes

Fried Kastély Hotel SimontornyaFried Kastély Hotel Simontornya a térképen

2016. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2 felnőtt, 1 gyerek (13 éves) és 1 eb 3 éjszakát töltött a szállodában.
A Borház nevű épület egyetlen apartmanjában kaptunk szállást, ami a kutya szempontjából (és a többi vendég nyugalma érdekében) ideális volt, bár kicsit irigykedve néztük az erkélyes Lilim házat, a napsütötte Vadászházat és a hangulatos kastély épületet. De a késői foglalás miatt örültünk, hogy sikerült olyan szállást találni, ahol fogadnak kisállatot.
A szállás elfoglalásakor meglepetés várt minket, az előző vendégek szobaszerviz által prezentált, de már üres poharai a konyhaasztalon, mely erősen leharcolt állapotú, kicsit kopott, kicsit ragadós volt. A piszkos edényeket elrejtettük szem elől, "szekrény van elég" jelszóval, nem akartuk rögtön panasszal kezdeni a pihenést. A tisztaság egyébként rendben volt, eltekintve néhány légytől, akiket első estére sikerült levadászni, utána pedig gondosan ügyeltünk rá, hogy az ajtó ne maradjon nyitva. A berendezés átlagos, inkább célszerű mint szép. Rengeteg tévé csatorna van, nem a szokásos 8-10, hanem legalább 50 adás közül lehet válogatni.
A fürdőszoba érdekesnek mondható az ipari wcpapír tartóval és szappanadagolóval, nem beszélve a papír kéztörlőről. Biztosan praktikus, ha 5 ember használja az apartmant, de szállodában ilyet még nem láttam. Hangsúlyozom, az egyetlen különálló apartmant vettük igénybe, tehát a szálloda elegánsabb épületeibe nem nyertünk betekintést.
A takarító személyzetnek ezúton szeretnénk kifejezni elismerésünket, mivel a második napon terítő került a konyhaasztalra (anélkül, hogy szóltunk volna miatta), megtalálták a megörökölt és elrejtett piszkos edényeket, mindezt úgy, hogy mi nem voltunk jelen, a kutya egyedül volt a lakrészben, nem kérték az oltási könyvet (tehát nem harapott meg senkit), és azt is sikerült megakadályozniuk, hogy kiszökjön utánunk.

A szálloda domboldalon helyezkedik el, így aztán a séták általában "kapaszkodósak" voltak a kutyával, de megérte, mert a kilátás nagyon szép. A sétát kedvelők a szőlődombon is túrázhatnak, de mielőtt elindulnak, érdemes tájékozódni, hogy meddig érdemes elmenni, mert kellemetlen meglepetések érhetik a helyismerettel nem rendelkezőket.

Az ételek minősége nekünk megfelelt, néha volt kicsit sós vagy sótlan a vacsora, a somlói galuska pedig álnév volt, mert a vaníliasodós piskótát elég merész tett volt így elnevezni, a citromleves viszont kitűnő. A reggelinél a felvágott választék szűkös és egyhangú, de a kávégépek és a gyümölcslevek választéka nagyot emelt a színvonalon.
A személyzet udvarias és segítőkész volt.
A fürdési lehetőség szintén elegendő, bár véleményem szerint kicsi gyerekekkel nem ideális a hely, de nagyobb gyerek már feltalálja magát. Az aroma tepidáriumot kiemelném, nagyon kellemes volt.

Jó ötletnek tartottuk, és igénybe is vettük a "késői elutazás" lehetőségét, így délután öt óráig maradhattunk az apartmanban, kedvező áron kaptunk ebédet, így az elutazás napját is alaposan ki tudtuk használni.
Összességében a szállodáról jó véleményünk alakult ki.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:
Ár / érték arány:
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:
Elhelyezkedés:

Fried Kastély Hotel további értékelései

2024.04.20a párjával
Kiváló
Mivel idős ember vagyok, az úszó medencét nem tudtam igénybe venni. A medencébe való bejutás nem megfelelő. A kapaszkodónál a lépcsőfokok túl messze vannak és meredek. Egyszer vettem igénybe a medencét, de többször nem mertem igénybevenni. Gondolom ez nem csak nekem okoz problémát. A welnesz...
2024.04.15a párjával
Szörnyű
A kutyával történő ottlét a kapott szobát illetően rendkìvül diszkriminatìv. Az állatbarát szállás egyéb tapasztalataink mellett itt új fogalmat nyert. Az elszeparálásunk egy erkélytelen,levegőtlen,kilátás nélküli,inkább gyenge panziószobára hasonlìtó,ötven lépcső megmászásával...
2024.04.08barátokkal
Kiváló
A kastélyszálló remek, gyönyörű bútokkal. A félpanziós konyha isteni, ott dolgozók roppant kedvesek, szolgálatkészek. Informatív anyagokat és tájékoztatókat kaptunk a recepción. Javaslat idősebb odautazóknak: az első emeltre kérjenek szobát. Kastélynéző út (Dég, Simontornya, Ozora) alatt a dégi...

A Fried Kastély Hotel legnépszerűbb csomagjai

Fried Kastély Hotel Simontornya - Senior ajánlat (min. 2 éj)
Senior ajánlat
59.036 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.12.22-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár (min. 2 éj)
Legjobb ár
61.066 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.12.21-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Napfény Zalakaros - Senior ajánlat 60 év felettieknek
Senior ajánlat 60 év felettieknek
2024.06.21-ig
Hotel Napfény Zalakaros
67.894 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval