Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jó móka az egész családnak

Soproni Bobpálya SopronSoproni Bobpálya Sopron a térképen

Kihagyhatatlan 2022. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Országszerte több helyen jártunk már bobpályán, az egész család szereti, élvezi ezt a programot, így Sopronban sem hagytuk ki. A város északnyugati külsőbb részében található, a 84-es főútról jobbra kell letérni az amfiteátrum dombnál, tábla jelzi az utat.
A bobpálya bejáratánál saját ingyenes parkolót alakítottak ki, innen pár perces sétával az erdei úton vagy biciklivel, rollerrel a mellette lévő úton is elérhető. Jegyet lehet készpénzzel, bankkártyával és SZÉP-kártyával is vásárolni. A felnőtt jegyár 600 Ft, a gyerek 400 Ft egy menetre, de lehet kedvezményes gyűjtőjegyet is venni, persze ha már tudja előre az ember, hogy hány kört fognak menni. Mert általában így történik, az első csúszás után szeretne az ember egy újabbat és egy még újabbat is.
A pálya országosan nem a leghosszabb, nem is a leggyorsabb, viszont szép környezetben alakították ki. Viszont meleg időben nagyon idetűz a nap, ilyenkor nem ajánlom. Esős időben a pályát lezárják.
A bobok elég kicsik, így 2 főre (felnőttek, tinik) nem ajánlom, bár akkor ugye sokkal jobban begyorsul a nagyobb súly miatt. Ez az a fajta bobpálya, aminél ki lehet csúszni, lehet borulni, ha nem fékez az ember ott, ahol kellene. Ezt azért írom, mert vannak olyan bobpályák, amelyek jobban ki vannak egyensúlyozva vagy be vannak jobban biztosítva, és ha fékezés nélkül megy valaki végig, akkor is borulás-biztos, de ez a soproni nem ilyen.
A fenti részen opcionális az indulás, így ha valaki nem vár ki elegendő időt, akkor van arra esély, hogy utoléri az előtte lévőket, az meg szerintem nem egy nagy élmény, ha végig fékezve kell lemenni a pályán mások miatt.
A bejáratnál van egy csúszda a kisebb gyerekeknek, illetve a parkos részen egy kis játszótér és ügyességi pálya. Szintén üzemel egy büfé és vannak padok is, bár nem nagy számban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (5)
Soproni Bobpálya Sopron - EgyébSoproni Bobpálya Sopron - EgyébSoproni Bobpálya Sopron - EgyébSoproni Bobpálya Sopron - EgyébSoproni Bobpálya Sopron - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Civitas Hotel Sopron - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2025.01.03-ig
Civitas Hotel Sopron
31.114 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hunguest Bük Bük, Bükfürd? - All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
155.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással