2026. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2026. október 4.Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem egyedi jelenség, de Sopron esetében is úgy találtam, hogy miközben a Sopron Fő terén lévő látványosságok, amelyekből számtalan van itt, egyenként is fenn vannak az adatbázisban, de ezeken kívül külön a Fő tér is szerepel, mint látványosság. Bizony, az igaz, hogy ha valamit látni akarunk Sopron igazi arcából, akkor a Fő teret kihagyni nem szabad. A Fő tér épületeinek elhelyezkedése, alaprajza gyakorlatilag a XIII. században alakult ki, s azóta lényegében ezt a formát őrzi, ez azért elég komoly múltidézés és hagyományőrzés szerintem. Sőt, ha még visszább lépünk a történelemben, a római kori Scarbantia központja, a Forum pontosan a mai soproni Fő tér és a Városháza környéke alatt feküdt. A tér a XIV. században piactérként funkcionált, de az évszázadok során folyamatosan meghatározó szerepet töltött be a város életében. A tér minden épülete védett műemlék.
Nem biztos, hogy nem hagyok ki semmit, de próbálom sorban összeszedni, milyen látványosságokat találunk itt. A tér közepén áll a Szentháromság szobor. Tőle nyugatra a Kecske-templom tornya magasodik, ez a tér legrégebbi épülete, hiszen a ferencesek a templomot 1280-ban kezdték építeni. A keleti oldalon a Tűztorony, illetve a Hűségkapu. A templomtól balkézre a sárga Patika-ház, amely a XVI. században épült. Mellette a Gambrinus-ház a XV. század elejéről. A Múzeumnegyednek helyet adó 3 szép épület egymás mellett a Fabricius-ház, a Generális-ház és a Storno-ház. Tőlük jobbkézre a Vármegyeház, vele szemben a tér másik oldalán a Városháza. S persze ne feledkezzünk meg a Kossow-házról sem, amelynek pincéjében működik a híres Gyógygödör, Sopron kedvelt borospincéje.
70.172 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel
113.400 Ft / 2 fő / 2 éjtől bőv. félpanzióval