Így is ismerheted:Soproni Szent Domonkos Rend temploma
1 értékelés
Soproni Szent Júdás Tádé-templom Sopron bemutatkozása
1719 és 1725 között épült barokk stílusban a Soproni Szent Júdás Tádé-templom, a domonkos rend temploma, mely a Széchenyi téren áll. A templom tornyait az 1740-es években építették. A magyar domonkos rendtartomány 2021-ben ünnepelte fennállásának 800. évfordulóját.
Sopron számos temploma közül ez a Széchenyi téren található. A soproniak "Kétágú" templomként nevezik, hiszen a belvárosban ez az egyetlen kéttornyú barokk templom. A domonkos rendi szerzetesek temploma. Kedves emléket őrzök erről a templomról, ugyanis amikor erre jártam, hivatalosan nem volt nyitva, de egy szerzetes kedvesen beinvitált, örömmel fogadtak.
A templom 1719-1725. között épült, a tornyok még évtizedekkel később. A beltér díszes barokk freskói és fafaragásai lenyűgözőek. Szép, felújított, karbantartott állapotban van a templom. A templomhoz rendház is tartozik, itt élnek a domonkos szerzetesek. Szent Júdás Tádé Jézus 12 apostolának egyike volt, de nem az áruló Júdás, hanem a "rendes". A kőművesek és a tímárok védőszentjeként tisztelik.