2025. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. szeptember 2.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez a kastély mindenképpen figyelemre méltó. A Tallián család az 1800-a évek közepén építtette ezt a csodaszép épületet, mivel ők voltak a környék földbirtokos urai. A kastély története a többihez hasonló, amikor államosították, ez a gyönyörűség magtárként funkcionált... jelenleg súlyos pszichiátriai esetek lakják, járják az udvarát, és szigorúan nem látogatható. Ami a Google térképre van írva, hogy minden nap nyitva, ostobaság, félrevezetés, felejtsd el! Én viszonylag felkészült vagyok kastélyilag, és általában azért bemegyek, ahová be szeretnék menni. Első csöngetésre simán elhajtottak, meg van tiltva, rendeletileg szabályozott. De hát én csengettem még. Második kör, hogy beszél a főápolóval és megkérdezi. Az sem jött össze. Na, ennek a kastélynak és rehabilitációs intézménynek ugyanaz a fennhatósága, mint a segesdi Széchenyinek, ahová nemrég az első durva elhajtás után azért mégis bejutottam. Tehát lássuk, kitől kell engedély? Kis durvulás után aztán telefonáltam, amire aztán enyhülés lett a válasz, megváltozott a hangnem, kedvesen, bizonyos elnézéskérések közepette azért mégis bejutottam. De nem neheztelek rájuk, ez a dolguk, a munkakörük az ottaniaknak, csak tegyék is a kötelességüket, ilyen helyen nem nagyon szabad hibázni. Szóval igyekeztem abszolút kizárni, hogy gondozott legyen a képen, alaposan megnézhettem a kastélyt, a kertet, bizonyos mértékig még be is szabadultam, de ezt fedje homály. De hát gyönyörű ez a ház, nem igaz?
Wellness Hotel Viktória Nagyatád
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz