Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szeretnivaló olasz hely Szarvason

Mi & Ti Pizzéria SzarvasMi & Ti Pizzéria Szarvas a térképen

Kiváló 2023. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A megnyerő beltérben jól sikerült falfestéssel és berámázott fotókkal teremtettek olasz hangulatot. A terasz fedett, üvegfalakkal körbezárt és légkondicionált, ami az augusztusi 38 fokban bizony nagyon jól jött. Az udvart rengeteg gondozott, gyönyörűen elrendezett zöld növény, többek között egy olajfa díszíti.
Remek, vékony tésztás, trattoria stílusú pizzájukat nem sokkal az érkezésünk után kóstoltuk meg, egy rukkolás-koktélparadicsomos-érlelt sonkás változatot kértem elvitelre, hamar felfaltuk a gyerekekkel még az autóban. A pizzákon kívül kínálnak többek között klasszikus olasz előételeket, garnélanyársat friss salátával, vörösboros marhapofát krumplipürével, pasta-kat helyben készült tésztából s klasszikus olasz desszerteket.
A tizenhat tételes borválasztékot minőségi import termékekből állították össze, a magam részéről teret adnék helyükben a magyar boroknak is.
A pizzák-pasta-k és italok díjszabása kedvező, a húsételeknél elég erősen fog a ceruza.
Amuse bouche-ként fűszeres olívaolajos pirított bagettet és zöld magozott olajbogyót szolgálnak fel. Igény esetén közvetlenül a termelőtől vásárolt minőségi olívaolajválogatást is kaphat a vendég.
Az ízletes carbonara spagetti tejszínesen készül, ez is egy örök hitvita, nem mellesleg olyan szaktekintély is, mint például Gordon Ramsay használ hozzá creme fraiche-t, ami az eredményt tekintve ugyanaz.
A Fiorentina steaket forró gránitlapon szolgálják fel sisteregve, a vendég tovább sütheti magának, ha akarja, a fotózás és videózásnak köszönhetően medium rare lett az enyém, amivel meg is voltam elégedve. Koktélparadicsommal, ehető virágokkal díszített, ügyesen dresszingelt vegyes levélsalátát adtak hozzá.
A puha, növendék marhából származó osso buco-t ízletes, jól fűszerezett sáfrányos rizottóval tálalják. Esetünkben kissé túlment, de így is élvezettel ettük. Hasonló volt a meggyőző vargánya-tartalommal és -karakterrel bíró társa is. Maga a tulajdonos készíti a panna cotta-t és tiramisu-t, meg is kóstoltuk mindkettőt. Igazi tiramisu-rajongókkal és készítőkkel érkeztem, közös következtetésünk volt, hogy a desszertfront alapanyag, íz és állag tekintetében kifogástalan.
Visszavágyunk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Mi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - EgyébMi & Ti Pizzéria Szarvas - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Lelkesház Szarvas - Napi árak
Napi árak
2024.10.02-ig
Lelkesház Szarvas
18.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás
153.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval