Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elegancia és minőség.

Szeparé Kávézó & Étterem SzarvasSzeparé Kávézó & Étterem Szarvas a térképen

Kiváló 2016. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már az étterem elhelyezkedése is sokat ígérő. Rálátás a folyóra, nem messze a sétálóhíd, a túlparton az Erzsébet liget fái. Kellemes hűs folyó menti szellő lengedez a fedett teraszon még melegebb nyári napokon is.

Kedves, mosolygós fiatal pincérlány vette fel a megrendelést. Indításnak májgaluska levest és gyümölcslevest kértünk.
A májgaluska leves kellemes zamatú, a gömbrépák és a zöldbab héjában jó alapot képez a májgaluskának. Noha ez utóbbi az én ízlésemnek kicsit savanykásabb a kelleténél, de együtt fogyasztva a zöldségekkel végül is egész jó az összhatás.

A gyümölcsleves ízlésesen tálalva, jó adag tejszínhabbal, rajta manduladarabkákkal - végre egy hely Szarvason, ahol tudják hogyan kell egy gyümölcslevest tálalni. Az íze is rendben van, bár egyik asztaltársam nehezményezte a körte jelenlétét a levesben, mivel ez a gyümölcs nem tartozik a kedvencei közé. Mindent összevetve, a bizalomgerjesztő levesek elfogyasztása után érdeklődve vártuk a folytatást.

Fő fogásnak Sültes tálat rendeltünk. A tálon elhelyezett szarvasi ropogós és a rántott sajt jól sikerült, ízletes volt, a fokhagymás betyárszelet (cigánypecsenye-szerű sült hús) viszont borzasztóan rágós volt, olyannyira, hogy végül e feltét fogyasztását abba kellett hagynom. A steak burgonya rendben volt, a rizs egy picit talán keményebb volt a kelleténél, még lehetett volna párolni néhány percig, de végül is bőven fogyasztható volt.
A csemegeuborka teljesen rendben volt; ezt is meg kell említeni, mert - a környék éttermeit járva - ez errefelé sajnos nem evidens.

A számlázás korrekt, nyomtatott blokk precízen nevesített tételekkel. A számla átnyújtása elegáns módon, kis bőrmappában történik - ennek a momentumnak az elegancián kívül gyakorlati haszna is van: így a teraszon a szellő még véletlenül sem kapja fel az asztalról a számlát.

Kellemes, elegáns hely, igényes tálalás, vállalható ételek, diszkrét árak, kedves pincérek, korrekt számlázás. Mindez csak egyet jelenthet: Szarvason járva ezt a helyet nem szabad kihagyni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Szeparé Kávézó & Étterem további értékelései

2023.09.30gyerekekkel
Kiváló
Szarvas egyik különleges helyén található étterem. A Vízi Színház mellett. Kedvencem a Tapas válogatás. Bőséges előétel, én főételként fogyasztottam többször a nyáron. 3 féle kence, saláta, pirítós kenyér szeletek. Ebből áll az étel. Finom a fagyi is. Szép kilátás nyílik a holtágra, a szemben...
2023.08.12a párjával
Gondolkoztam mi legyen az értékelés címe... Só se legyen róla, só nélkül tovább, étlen sómjan? Aztán a fenti mellett döntöttem. Évek óta szemeztünk a hellyel, végül idén egy ebéd erejéig beugrottunk. Félig üres volt, minket mégis a terasz bejárata mellé ültettek. A rendelés után kértem, had...
2023.07.28a párjával
Átlagos
Jók az ételek, italok, de a fekvése viszi a helyet. Az étterem lent van, nagy vízparti terasszal. A fagyizóba lépsz be, innen kell lemenni az étterembe. Vécé viszont csak fent van, ez nem a legkényelmesebb. Az étel kínálaton azt éreztem, hogy nem tudják hova belőni magukat. Hagyományos,...
Népszerű szállások a környéken
Lelkesház Szarvas - Napi árak
Napi árak
2024.10.02-ig
Lelkesház Szarvas
18.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hotel Kumánia Kisújszállás - Őszi kikapcsolódás
Őszi kikapcsolódás
09.01-11.30.
Hotel Kumánia Kisújszállás
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Garden Hotel Szolnok - Relax ajánlat
Relax ajánlat
2024.12.23-ig
Garden Hotel Szolnok
142.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval