Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

feledékeny pincér, igénytelen tálalás

Turul Kisvendéglő SzarvasTurul Kisvendéglő Szarvas a térképen

Szörnyű 2016. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 11.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Naptól védett nagy kerthelyiség, hangulatos háttérzene (ottjártunkkor éppen egy klasszikus Joe Cocker lemezanyag ment), első ránézésre kellemesnek tűnő hely - nagy reményekkel foglaltunk hát helyet. A pincérnő meglehetősen kedvetlenül hozta ki az étlapokat és mint később kiderült, a memóriája sem szolgált túl jól (lehet, ezért volt kedvetlen), amin még az sem segített, hogy minden tételt feljegyzett egy noteszba.

Levesekből mindössze 4 féle volt, úgyhogy a választás itt elég gyorsan ment. Én marhahúslevest, asztaltársaim gyümölcslevest választottak.
Ami a marhahúslevest illeti, a tányér tömve volt öklömnyi, mócsingos marhahús-darabokkal, melyek közös jellemzője az volt, hogy egyiket sem lehetett szétrágni, így a levesből az összes húskockát kiszedtem egy kistányérba, hogy legalább a leveses részt el tudjam fogyasztani. Az a néhány kanál lé, ami az irgalmatlan mennyiségű ehetetlen hús eltávolítása után a tányérban maradt csak arra volt jó, hogy legalább a levesfogyasztás illúzióját megteremtse. Ezt az illúziót még az a fehérrépa sem törhette meg, amelyiket gyakorlatilag egészben dobtak bele a jobb sorsra érdemes lébe.
A gyümölcsleves szintén okozott meglepetéseket; asztaltársaim hosszú gyümölcsleves-fogyasztó pályafutása során ugyanis ez volt a legelső eset, hogy gyümölcsleves gyanánt tányérba öntött cseresznyebefőttet kaptak. Nota bene, mint befőtt jó volt, gyümölcslevesnek viszont kritikán aluli. Ez így még a menzás színvonalat sem üti meg.

Második fogás gombás-kapros csirkemell tejszínnel, valamint gombás sertésszelet rizibizivel volt. A tejszínes csirkemell legszembetűnőbb hiányossága az volt, hogy nélkülözte a tejszínt. Ezt a hiányosságot leszámítva a hús puha és ízletes volt. Sajnos a gombás sertésszeletről már egyáltalán nem tudok pozitívan nyilatkozni; a hús ugyanis rettenetesen rágós és kemény volt, a köretként tálalt rizibizi pedig ragacsos. Ráadásul néhány kiegészítő is csak késve érkezett meg, a pincérnő ugyanis először a tartármártást felejtette el kihozni, majd a csemegeuborka okozott problémát - bár miután e tételek megérkeztek és belekóstoltam, én is szerettem volna elfelejteni mindkettőt.
A tartár valami elképesztően amatőr kotyvalék volt; leginkább tejfölös majonézhez hasonlított és köze nem volt a tartármártáshoz. Sajnos optimista módon 2 tégellyel rendeltünk, ami azért is volt fájdalmas, mert mint a számlázásnál kiderült, ennek az ócska kotyvaléknak tégelye félezer forintot taksált (azaz pontosabban, nekünk ennyiért számolták).
A csemegeuborka tálalása is megér néhány szót, ugyanis ez volt az első hely, ahol úgy tálalták ezt a savanyúságot, hogy egy komplett befőttesüveg tartalmát egyszerűen beleborították egy tányérba, és azután úgy ahogy volt, az egymás hegyén-hátán hányódó uborkákkal és a ráragadt kaprodarabokkal együtt kirakták az asztalra.. Ekkora igénytelenséget eddig még olcsóbb helyeken sem tapasztaltam, úgyhogy ebből a szempontból is mérföldkő ez a hely, de a legnagyobb probléma az uborkával mégis az volt, hogy nem igazából esett jól a fogyasztása, lévén nagyon kemény volt.

Hosszas várakozásba telt, mire kihozták a desszertként rendelt palacsintákat. A kakaós palacsinta gyanúsan híg kakaólében hevert, a lé tetején pedig jelzésértékű tejszínhab-pamacs rezgett. Ez a pamacs azután - mint várható volt - rekordsebességgel olvadt bele a kakaóba, még jobban felhigítva a lé állagát. Ezt leszámítva, a palacsinta ízre elfogadható, de teljesen átlagos volt.
Egyik asztaltársam lekváros palacsintát rendelt, azonban ki tudja miért, feledékeny pincérnőnk neki nutellásat hozott. Felmerült, hogy kicseréltetjük a hibásan kihozott desszertet, de aztán úgy döntöttünk, hogy ezért nem éri meg még fél órát várni.
A pincérnő eközben az ital utánrendelést felejtette el kihozni, úgyhogy újra meg kellett kérni erre, ami viszont már nehezebb ügy volt, mert pont akkor tűnt el egy időre az asztaloktól.

Gasztronómiai vesszőfutásunkat csak tovább nehezítette, hogy étkezés közben néhány kocsmatöltelék-kinézetű helyi lakos ült be cigizni és sörözni a kávézóasztalokhoz, és a füstöt természetesen felénk fújta a szél, majd - ha ez nem lenne elég - egy idő után rothadó trágyaszag lengedezte be időnként az asztalunkat, amely talán a mögöttünk lévő virágágyásból terjengett tovább.
Talán nem csoda, hogy mire az ebéd végére értünk, az egyetlen vágyunk már csak az volt, hogy mielőbb távozzunk erről a helyről.
Ami a számlázást illeti, a nyomtatott blokkon a tételek nincsenek nevesítve, így csak az árak alapján kizárásos alapon lehet visszakövetkeztetni az egyes tételekre. Szembeötlő volt, hogy néhány ezek közül ~5%-kal drágább volt a blokkon mint az étlapon. További negatívum ezen felül, hogy a környéken szinte minden vendéglátóhelyen érvényes körös-menti kedvezménykártyát sem fogadták el.
Fentiek után azt hiszem egyértelmű, hogy ide többet nem jövünk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos

Turul Kisvendéglő további értékelései

2023.07.22a párjával
Láttam itt lent, hogy panaszok vannak erre a helyre. Nekem nem igazán volt. A parton sétáltunk, átjöttünk az Erzsébet hídon, belehallgattunk a színháznál egy próbába, azután rögtön ez az étterem jött és kínálta magát. Nagymeleg, de azért déltájt éhes is az ember, látom, korlátlan fogyasztás, hát...
2022.09.22családjával
Átlagos
Társasággal voltunk ebédelni tizenkettő- tizenhárom óra között ,tehát délidőben hétvégén vasárnap . Az ételek a leves kivételével hidegek vagy épp langyosak voltak . A pincérek és a kiszolgálás az ételek választéka ,a hely tisztasága megfelelő volt . Legközelebb másik éttermet fogunk...
2022.07.19családjával
Gyenge
Svédasztalos fogyasztásom közben gondoltam egy merészet, viszek haza a sültekből pincérnőnk erre a célra rendszeresített dobozt a kezembe adva tájékoztatott ebbe tudok szedni elvitelre. Kis idő múlva rám támadt az üzletvezető az étterem közepén hogy képzelem hogy túlszedem a kapott edényt abba a...
Népszerű szállások a környéken
Lelkesház Szarvas - Három éjszakás pihenés
Három éjszakás pihenés
2024.10.02-ig
Lelkesház Szarvas
54.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Hotel Kumánia Kisújszállás - Tavaszi kikapcsolódás
Tavaszi kikapcsolódás
2024.05.31-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Garden Hotel Szolnok - Relax ajánlat
Relax ajánlat
2024.12.23-ig
Garden Hotel Szolnok
142.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval