Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nmecsak Szarvasnak, de az egész Kárpát medencének kimagasló egysége az Újváros bisztró

Újváros Bisztró SzarvasÚjváros Bisztró Szarvas a térképen

Kiváló 2022. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A hajdani Ciprus vendéglő helyén nyílt az Újváros bisztró, mely a város legkorszerűbb technológiával felszerelt vadonatúj épületében működik. A beltér igényes, trendi, a teraszról Szarvas legszebb kilátása nyílik a Holt Kőrösből kiemelkedő, 2000-ben felavatott 15 méter magas Szent Korona emlékműre.
Mint megtudtuk, a nyitás követő második napon sikerült betérni. Vélhetően ennek köszönhető, hogy a tulajdonos, Szin Csaba is épp ott volt, aki látva érdeklődésünket örömmel mesélt terveiről és a már kipipált feladatokról.
Elsőként a kávé került szóba. A kávézó technológiáját Tóth Sándor kávéguruval, A Kávé háza nevű kultikus szekszárdi egység tulajdonosával egyeztetve alakították ki. Helyben Fazekas Andrea barista bajnok felel e szekcióért. Komoly alapanyagokból dolgozhat, az Újvárosi bisztrónak sikerült azon felettébb szűk körbe bejutni, melynek tagjai Gianni Frasi Giamaica kávéját használják.
A Giamaica mellett szerepel a választékban egy kiemelkedő állandó, valamint egy további, rendszeresen változó speciality kategóriájú kávé. Mi ezutóbbiból, egy etióp különlegességből kóstoltunk egy presszót, mely hozta a kategóriájának a jellemzőit illatban, aromában, koncentráltságban.
Megtudtuk azt is, hogy az év koktélbárját, a Black Swant jegyző Ódor András álmodta meg a bisztró signature-koktél választékát. Minden koktél mellé rövid kedvcsináló leírást is adnak. A zéró tolerancia által nem sújtott helyi idegenvezetőnk ivott ezek közül kettőt, melyeket magam is megízleltem, érződött rajtuk a koncepcionális megalapozottság. Tetszett, hogy a bisztró névjegye a jégkockán is olvasható volt. A töményitalválasztékot nem meglepő módon prémium tételekből, különleges párlatokból állították össze.
A konyhát a Costest megjárt Piltz Zoltán vezeti, a kreatív séf az országos hírű Várvízi Péter, akit legutóbb az Onyx igazolt le kutatóséfként. Jelenleg reggeliket és rendkívül igényes borkorcsolyákat kínálnak, a bisztrókonyha néhány héten belül nyílik.
Elsőként kecskesajtos pirítóst kóstoltunk marinált szederrel és céklával. A sajtkrém könnyed, már-már mousse jellegű, ízesítése eltalált, kiváló a harmónia többi elemmel. Hasonló átütő élményt nyújtott a mustáros tojáskrém, határozott ízek, megnyerő állag, remek hozzá a házi füstölésű szürkeharcsa. A fogásokhoz kínált kiváló kenyereket egy helybeli kézműves pék süti. Az ételek tálalása kifinomult, szofisztikált, a fine dining világát idézi.
Az Újváros Bisztró egyedi süteményeinek megalkotására egy helyi cukrászda tulajdonosát kérték fel. Kóstoltunk egy sajttortát és többféle csokibonbont is, ezek magas színvonalúak, de még finomíthatók.
A borlap figyelemre méltó, itt sem folyik alibizés, ami persze nem meglepő annak fényében, hogy a hely minden csapásirányban a legmagasabb minőségre törekszik. Céljuk a bor témájában is a közönségnevelés, az ízlésfejlesztés. Borélményt kívánnak adni, ezt szolgálják négytételes fajta-kóstolóik, melyeket Hárslevelűből és Cabernet Francból állítottak össze. A vendég egyre magasabb minőségi fokokra lép fel, ahogy a borokat kóstolja s egyben közelebbi ismeretséget köt a fajtával. Hadd álljon itt a Hárs-sor: Somlói Apátsági pince, 2019; Tornai pince Grófi, 2017; Demeter Zoltán: Szerelmi, 2018; Barta pince: Öreg Király dűlő, 2019.
Az összkép lenyűgöző, olyan csapatot sikerült felállítani, ami párját ritkítja, a helyet már a nyitás pillanatában minden túlzás nélkül az országos élvonalba sorolhatjuk.
S ahogy a tulajdonos lendületét, a minőségi iránti kompromisszum nélkül elkötelezettségét nézzük, biztosak lehetünk abban, hogy a kezdeti lendület nem fog lankadni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (43)
Újváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - EgyébÚjváros Bisztró Szarvas - Egyéb

Újváros Bisztró további értékelései

2024.02.11barátokkal
Kiváló
Újváros Bisztro Szarvas. Szarvas Békés vármegye nyugati kapuja, a 44-es főút mellett, a Holt Körös parján egy nagyon modern épületben kapott helyet. Ma tettünk egy csöppnyi látogatás, egy csöppnyi kikapcsolódást a hétköznapi élet taposó malmából. Igazán különleges hely, érdemes betérni, és...
2024.01.17a párjával
Kiváló
Az ételek nagyon ízletesek voltak, az kávé szenzációs, a kiszolgálás nagyon kedves. A harcsa ételek kiválóak, a hibiszkusz tea elsőrangú. A borkínálat kitűnő ízlésre val.
2022.11.09családjával
Kiváló
A mocsárciprusok a Körös folyó partja, a szemben levő Bolza kastély már megfogott. Ennél szebb környéket keresve is nehéz találni. A bisztró étlapja izgalmas, a felszolgált étel első osztályú. A felszolgálók lazák és egyben udvariasak. Az ország élvonalában van a hely az biztos. És a kávé, azt...
Népszerű szállások a környéken
Lelkesház Szarvas - Napi árak
Napi árak
2024.10.02-ig
Lelkesház Szarvas
18.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hotel Kumánia Kisújszállás - Nyári csobbanás
Nyári csobbanás
07.01-08.31.
Hotel Kumánia Kisújszállás
103.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Garden Hotel Szolnok - Relax ajánlat
Relax ajánlat
2024.12.23-ig
Garden Hotel Szolnok
142.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval